מצייה בתנור
מצייה (מצה ברייט) היא מאכל אשכנזי הנאכל בעיקר בפסח, עשוי ממצה בסגנון דומה לפרנץ' טוסט או חביתה. בדרך כלל, להכנת המאכל מרטיבים מצות, שוברים אותן לחלקים קטנים, מערבבים בביצה ויוצרים מעין לביבות או כופתאות. לרוב מטגנים מצייה אבל ניתן גם להכינה בתנור. מגישים חם או קר. להלן מתכון פשוט למצייה טעימה וללא הרבה שמן להכנה בתנור.
החומרים:
4 מצות כוסמין
2/3 כוס חלב רותח
3 ביצים אורגניות
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב בסיר.
2. מפוררים את המצות לתוך קערה גדולה.
3. יוצקים את החלב הרותח. מכסים את הקערה וממתינים כרבע שעה.
4. מוסיפים לקערה: ביצים טרופות, מלח, שמן וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
5. מניחים בתבנית נייר אפייה. יוצרים מהתערובת קציצות קטנות. ומניחים בתוך התבנית.
6. אופים בתנור אפייה או בטוסטר אובן שחומם מראש.
הערה: ניתן ליצוק לתבנית את כל התערובת. כפי שיוצקים פשטידה. לאחר האפייה פורסים לפרוסות.
למידע נוסף בנושא מתכונים לפסח ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום ויטמינים תוספי מזון
פנקייקס לפסח
פנקייק (חֲבִיתִית) הוא מין עוגה הנוצרת מבלילה מטוגנת. הבלילות מהן מכינים פנקייק מכילות קמח מסוג כלשהו (לרוב קמח חיטה או כוסמת), ומרכיב נוזלי כגון מים או חלב. בארצות הברית משתמשים אף בקמח תירס. ניתן לאכול את הפנקייק עם סירופים שונים, ממרחים ועוד. להלן מתכון פנקייק איכותי וכשר לפסח.
החומרים:
3/4 כוס חלב חם
1/2 כוס קמח מצה מכוסמין אורגני
3 ביצים אורגניות
1 כף סוכר חום
1 כפית מלח
שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את החלב.
2. מוסיפים את קמח המצה לחלב הרותח.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ומוסיפים לתערובת.
4. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהשמן.
5. מטגנים את הפנקייקס.
הערה: שימו לב לסדר - מוסיפים את קמח המצה לחלב הרותח. אם עושים הפוך, כלומר אם שמים בקערה קמח מצה ועליו מוזגים את החלב הרותח, מקבלים גושים.
למתכונים לפסח ומתכוני בריאות נוספים:
וידאו: מתכוני חג בריאים
מתכון: עוף בתנור על מצע נבטוטים ומנגולד
קיוראקסל, טיפול נגד פצעים קשים לריפוי
מתכוני עוגות בריאות: כמה בריא ככה טעים
מתכוני כריכים: לבריאות ילדינו
לסיום, טיפ לפסח
כדי שבפסח השנה המצות לא יגרמו למרורים, או במילים אחרות, לכאבי בטן ול"פקקי תנועה", מומלץ לקנות מצות מקמח כוסמין מלא אורגני. דגן הכוסמין הוא הדגן הקרוב ביותר לאם החיטה. זאת אומרת, שכשבני ישראל יצאו ממצרים הם כנראה אכלו מצות מכוסמין והוא כמובן היה אורגני. ברור שהם לא אכלו מצות מחיטה לבנה.
הכוסמין המלא, בדומה לחיטה המלאה, מכיל את הסיבים התזונתיים, שעוטפים את גרגר הדגן. לכן שתו כוס מים אחרי כל מצה. המים ינפחו את הסיבים ויעלו את משקל הפסולת שבמעיים וכשהפסולת כבדה היא מתפנה מהר יותר. אם תוותרו על שתיית המים, הסיבים יהפכו ל"יציקת בטון".
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר