תאונות דרכים: טריקת דלת על האצבע נחשבת?

תאונות דרכים הינו מושג ברור, לא כן? מסתבר שלא. כך למשל, האם מדובר בתאונת דרכים במקרה של ילד שטרק את דלת הרכב על אצבעו טרם תחילת הנסיעה? לפניכם הפירוש שנותן החוק לנושא הרחב של תאונות דרכים.
מאת עו"ד גיל קראוס
| 21/01/2010 |
צפיות: 12,561
לא פעם אנחנו שומעים את הביטוי "מכת המדינה" בכל הקשור לתאונות דרכים בארץ. כמות הנהרגים והפצועים בתאונות דרכים זועקת אלינו באותיות קידוש לבנה מכל כלי התקשורת, שלא שוכחים להזכיר כי תאונות דרכים הם סיבת המוות מס' 1 בארץ.

לא קשה להבין כי מדובר בתאונת דרכים כאשר אנחנו רואים שני כלי רכב מתנגשים חזיתית במהלך נסיעה. אבל, מה אם מדובר במצב ברור פחות, האם אנחנו, ויותר חשוב החוק ובתי המשפט, ידעו לזהות כי אכן מדובר בתאונת דרכים? מה אנחנו באמת יודעים על תאונות דרכים? שמוזכר מהי תאונת דרכים? האם כל תאונה הקשורה לכלי רכב נחשבת לתאונת דרכים? למשל, מה אם בזמן שאתם עולים יחד עם משפחתכם לרכב על מנת להתחיל בנסיעה, טורק אחד הילדים הקטנים בטעות את דלת הרכב על האצבע שלו ובעקבות כך נגרמת לאצבעו חבלה קשה. האם אפשר לטעון כי הילד האמור נפגע בתאונת דרכים, למרות שהילד הוא זה שגרם לחבלה ולמרות שהרכב טרם התחיל בנסיעה? אכן, מדובר בשאלה מורכבת, כמו רבות מן השאלות העולות בנוגע למושג תאונת דרכים. בדיוק לשם כך, בדקנו וראינו מה בדיוק אומר החוק בנושא לא פשוט זה ולפניכם התוצאות.

למידע נוסף בנושא תאונות דרכים, חוק ומשפט, היכנסו לפורומים:
פורום רשלנות רפואית
פורום זכויות רפואיות
פורום ביטוח בריאות, ביטוח סיעודי
פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
פורום השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי

בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תאונת דרכים הינה מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה, כאשר להגדרה זו נקבעו סייגים שונים והרחבות נוספות, אשר נדונו רבות וממשיכות להתדיין כל העת בבתי המשפט השונים בארץ.

בתי המשפט קבעו כי גם פגיעות שנגרמו בעת פעולות לוואי שונות לנסיעה, עשויות להיחשב כתאונות דרכים. במסגרת פעולות לוואי אלו, נקבע כי גם נזק אשר נגרם עקב טריקת דלת הרכב על אצבע של נהג הרכב או של הנוסע בו, עשוי להיכלל במסגרת הגדרת תאונת דרכים, כל עוד השימוש ברכב היה למטרות תחבורה. כלומר, כל עוד טריקת הדלת הייתה בעת כניסה לרכב לצורך נסיעה בו או בעת יציאה מהרכב לאחר נסיעה בו, הרי שמדובר לכאורה בשימוש ברכב למטרות תחבורה והמקרה ייחשב כתאונת דרכים.

מאידך, נקבע בפסיקה של בית משפט, כי בעת שאדם ניקה את רכבו ובנו טרק בטעות את הדלת על האצבע שלו, הרי שאין מדובר בתאונת דרכים מאחר והשימוש ברכב לא היה למטרות תחבורה אלא בעת ניקיון הרכב כאמור. במקרה נוסף שגם הוא נידון בבית משפט, נקבע כי כאשר שני ילדים שיחקו ברכב של אביהם שחנה בחנייה ובעת המשחק נטרקה בטעות הדלת על אצבעו של אחד הילדים, המקרה לא ייחשב כתאונת דרכים מאחר ואין מדובר בשימוש ברכב למטרות תחבורה אלא בנזק שאירע במהלך משחק הילדים.

למאמרים נוספים בנושא תאונות דרכים, חוק, משפט:
תאונת דרכים במתכוון: יש חיה כזאת?
תאונות דרכים: את מי תובעים?
מדינת ישראל למען עובדים עם מוגבלות
האם כאבי גב יכולים להיחשב תאונת עבודה?
מדוע הליך גישור גירושין עדיף על משפט?

לפיכך, כאשר הפגיעה מהדלת הייתה במהלך יציאה או כניסה לרכב לצורך שימוש תחבורתי ברכב, הפגיעה בהחלט עשויה להיחשב כתאונת דרכים. יחד עם זאת, חשוב לציין כי גם לעניין זה ישנם סייגים שונים ודקויות רבות, כמו למשל פגיעה מהדלת בעת פריקה או טעינה של מטען לרכב, ולכן חשוב להתייעץ בעניין זה עם עורך דין אשר מתמחה בתחום, על מנת שיוכל לבדוק בהתאם לנסיבות של המקרה הספציפי האם אפשר לטעון בהתאם לפסיקות בתי המשפט כי מדובר בתאונת דרכים או לא.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • עו"ד שירלי כהן אדיב
    עו"ד שירלי כהן אדיב
    משרדה של עו"ד שירלי כהן אדיב, הינו משרד בוטיק המסייע לנפגעים בתחום נזקי הגוף (נזיקין): תאונות דרכים, תאונות עבודה, פציעות בשטח מוניציפלי, מימוש זכויות מול חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי, קרנות הפנסי... קרא עוד