התופעות המרגיזות לאחר ארוחת חג עלולות להופיע בגלל תבלינים שונים הגורמים לבעיות במערכת העיכול ולתחושת הכבדות. שימוש נכון בתיבול, לפני ובמהלך הארוחה, יכול במקרים רבים להקל על התופעות הללו. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי תבלינים רבים עוזרים לחזק את מערכת החיסון, להשרות חמימות ורוגע על הגוף ולעזור נגד בעיות בריאות רבות.
להלן טיפים להתאמת תבלינים נכונה להפחתת תופעות לוואי אחרי ארוחת חג כבדה:
1. פחות מלח. מומלץ לפחית את כמות המלח בבישול, זאת מכיוון שהמלח מכביד על עבודת הכליות ועלול לגרום לבצקות ויתר לחץ דם. במקום מלח, מומלץ להשתמש בתבלינים אחרים מתאימים, אשר מוסיפים טעם אופייני ומחזקים את הטעמים הקיימים.
למידע נוסף בנושא תבלינים, מחלות, תזונה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
פורום תזונה קלינית
פורום תרופות סבתא
עבור תבשילי בשר, ירקות, קטניות ואורז, ניתן להוסיף אחד או יותר מן התבלינים הבאים: אבקת שום ובצל, שבבי שום ובצל, אורגנו, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה בזיליקום ועוד. עבור סלטים קרים מומלץ להוסיף אבקת שום ובצל , אורגנו או בזיליקום, פלפל שחור, זעתר, וכמובן בתוספת שמן זית ולימון.
2. שמירת תבלינים בכלי אטום. חשוב לשמור תבלינים בכלי סגור ולא בשקית ניילון, על מנת לשמור מפני התנדפות השמנים הארומאטיים שבתבלין. בנוסף, כדי למנוע קלקול, מומלץ לשמור את התבלינים במקום מוצל וקריר.
3. הוספת תבלינים בסוף. תבלינים, בעיקר הגרוסים, רצוי להוסיף לתבשיל לקראת סוף הבישול או כאשר המנה מוגשת לשולחן, על מנת לשמור על הארומות ושאר תכונות התבלון.
תבלינים כפיתרון נגד בעיות בריאותיות ומחלות שונות.
תבלינים שונים, כאמור, מסייעים לחיזוק מערכת החיסון ולשיפור בעיות בריאותיות רבות. תרופות סבתא רבות נשענות על תבלינים והשפעתם על מערכות הגוף, לכן הכנתי רשימה של תבלינים ועל אילו מערכות בגוף הם משפיעים:
כוסברה: נוגד עוויתות במערכת העיכול, מרגיע כאבי ראש חזקים.
פטרוזיליה:
נוגד עוויתות במערכת העיכול, מעודד השתנה וניקוי הכליות, מוריד לחץ דם.שילוב של כוסברה ופטרוזיליה: שילוב של סיבים תזונתיים המסייעים לתפקוד טוב של מערכת העיכול, מונעים עצירות, גורמים לתחושת שובע, מאזנים את רמת הסוכר בדם ומסייעים להורדת כולסטרול.
זעתר (אזוב מצוי): עוזר במניעת גזים, מגביר תיאבון ומסייע לטיפול נגד דלקות גרון, שיעול והצטננויות.
כמון: מפחית נפיחויות וכאבי בטן. מומלץ לתיבול בשר או מרק.
ג'ינג'ר (זנגוויל): נוגד בחילות ותחושת כבדות בבטן.

כורכום: מסייע במניעת עצירות, מנקה את הכבד, מפחית כאבי בטן ומוריד כולסטרול. בגלל הגנתו על הכבד מפני רעלנים - טוב לצרוך בזמן לקיחת תרופות או בעת אכילה של מוצרים עם כולסטרול גבוה.
רוזמרין: מועיל נגד בחילות וגזים, משפיע על מערכת העצבים ומונע כאבי ראש, סחרחורות, חולשה ועייפות ולחץ דם נמוך.
פלפל שחור: מחמם, מונע גזים ונפיחויות בבטן, מאזן זרימת דם ומכייח. טוב נגד הצטננויות.
אגוז מוסקט: מרגיע גזים וכאבי שרירים.
שוּמר: מונע גזים וכאבי בטן, נוגד עצירות ומסייע בהקלה על כאבי ראש.
חילבה: מאזן רמת סוכר בדם, לחץ דם גבוה ומחלות לב.
אורגנו: טוב להקלה על חום והקאות, משפר את מערכת העיכול ומקל על שיעול.
שום: מחמם, מוריד כולסטרול ולחץ דם. בעל השפעה אנטיביוטית.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר