המאפיות והקונדיטוריות ימשיכו לייצר את האיום הקלורי הזה, עוד הרבה זמן גם לאחר סיום החג.
בהתחשב בכך שהפעילות היחידה הקשורה לחג החנוכה היא משחק בסביבונים, המאזן האנרגטי נוטה באופן ברור לרעתנו. הנה כמה עצות שיעזרו להקטין במקצת את תכולת השמן והקלוריות.
בסופגניה פשוטה יש 350 עד 450 קלוריות. בסופגניות מתוחכמות יותר, הממולאות בריבת חלב או קרמים למיניהם ומצופות שוקולד יש 500 עד 600 קלוריות.
בחישוב מהיר, אם בכל יום נאכל סופגנייה בנוסף לתזונה הרגילה שלנו, נוסיף עוד קילוגרם במהלך החג. לפיכך, אם נגזר עלינו לאכול מן המעדן המטוגן הזה.
למידע נוסף בנושא היכנסו לפורומים:
פורום תזונה ודיאטה
פורום תזונה ודיאטה לילדים
פורום בישול בריאות
פורום תזונה, הרזיה טבעית
פורום כושר גופני
דגשים חשובים שכדאי לשים אליהם לב בכל הכנת סופגניות, לביבות ומטוגנים למיניהם. חשוב להקפיד על סוג השמן, איזה סוג טיגון אנו רוצים, ואיך להעשיר את הסופגניה.
סוג השמן. לטיגון עמוק מומלץ להשתמש בשמן תירס או כותנה בשל הרכב חומצות השומן שלהם, המאפשר טמפרטורת טיגון גבוהה וממושכת לפני שמתרחשים תהליכי חמצון הפוגעים בתכונות השמן.
מצב השמן. מומלץ להשתמש בשמן לא משומש או כזה שעבר שימוש מועט. אם משתמשים בשמן שימוש חוזר, כדאי להרחיק חלקיקים של שאריות מטוגנות על ידי סינון השמן.
קמח סויה. החלפת קמח חיטה בקמח סויה עד שני אחוז ממשקל הקמח, (כלומר מ-1 ק"ג קמח, החליפו 2 כפות קמח רגיל ב-2 כפות קמח סויה) יכולה להקטין את ספיגת השמן בסופגניות בצורה משמעותית.
מילוי הסופגניות. אפשר להחליף את המילוי של הסופגניה בתחליף דל קלוריות כמו ריבה דיאט, וכך להפחית את הערך הקלורי של הסופגנייה. ניתן להעשיר את הסופגניה ברכיבים תזונתיים כמו סידן, ברזל וסיבים תזונתיים על ידי מילוי של ממרח תמרים, או רסק פירות יבשים.
לכתבות נוספות בנושא:
הפן הבריאותי של פח השמן
תזונה נכונה בחג השמן
זהירות, סופגניה לפניך!
לנצח את התשוקה למתוק
סופגניות ולביבות או דיאטה?
הסופגניות, לא רק שמכילות הרבה קלוריות, אלא גם קלוריות ריקות. מה הכוונה? שהן לא מספקות לנו רכיבים תזונתיים חיוניים, אלא בעיקר שומן ופחמימות פשוטות. באותה כמות קלוריות, אפשר לאכול ארוחה בשרית עשירה ומשביעה, שהיא גם הרבה יותר בריאה.
תפריט ארוחה בשרית לדוגמה. הארוחה מכילה כ-500 קלוריות, ויש בה מעט שומן. פחות ממחצית מכמות השומן שבסופגניה:
סטייק סינטה 200 גרם
סלט ירקות עם כפית שמן זית
שעועית ירוקה מוקפצת עם שום ועגבניות
כוס אורז מלא או פסטה מחיטה מלאה
שורה של שוקולד מריר (4 קוביות)
הארוחה הבשרית מכילה חלבון איכותי. החלבון בבשר בקר טרי מכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות לגדילה. חלבונים מושלמים מסייעים לבנות, לתחזק ולתקן רקמות גוף ושרירים, לייצר הורמונים ואנזימים ולהגביר עמידות למחלות ולזיהומים.

להבדיל מן הסופגניה, הארוחה הבשרית מכילה ברזל. בשר בקר טרי הוא מקור חשוב ביותר לברזל, שנספג טוב יותר בגוף לעומת ברזל ממקורות צמחיים.
הברזל ממלא תפקידים רבים בגוף האדם כמו נשיאת חמצן לתאי הגוף, חיוני לצמיחה והתפתחות, ליצור אנרגיה ולתמיכה במערכת החיסון.
בשר בקר טרי הוא מקור מצוין גם לוויטמינים B1, B2, B12. ויטמינים אלה מסייעים לגוף לייצר אנרגיה, לשמור על עור בריא, ועל מערכת עצבים בריאה וראייה תקינה. הם מסייעים בתהליך העיכול ובייצור תקין של מרכיבי הדם.
בשר בקר טרי מהווה מקור מצוין גם לאבץ. אבץ חיוני לצמיחה ותיקון של רקמות והוא מעורב בתפקוד של 70 סוגים שונים של אנזימים בגוף. בנוסף לכך, הוא ממלא תפקיד בריפוי פצעים, התפתחות איברי המין, העצמות, אחסון והפרשת אינסולין.
מנת האורז המלא או הפסטה מחיטה מלאה מספקת פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים, סלט הירקות הטרי והירקות המבושלים מספקים ויטמינים וסיבים תזונתיים נוספים.
השוקולד המריר מקנח את הארוחה העשירה והמשביעה בטעם מתוק, ויש לו גם יתרונות בריאותיים בזכות נוגדי החמצון שקיימים בו.
אז עכשיו, האם אתם אכן מוכנים להתפתות לסופגניה בודדה ומשמינה שתשביע אתכם לרגע ומייד תרצו עוד אחת? או שתחליפו את אותו ערך קלורי במגוון של מזונות, בשר, ירקות, אורז ואפילו שוקולד! נראה שהאופציה השניה יותר טובה.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר