איך יתכן שעם כל כך הרבה ידע על התזונה והגוף הרבה מאיתנו מסתובבים עם עודף משקל, ואלה שכן מצליחים לשמור על משקל משיגים את זה אודות להתעסקות אובססיבית עם אוכל וגוף הטורדת זמן ומחשבה?
כדי לרדת במשקל, הגוף שלנו זקוק לכל חומרי העבודה שלו. מערכת העיכול מכינה את חמרי העבודה לספיגה. הקיבה היא גם מהווה ברומטר לכמויות.
האמונה שצריך לאכול כך או אחרת, פוגעת ביכולת זיהוי של נקודת השובע, כמו שלו"ז צפוף פוגע ביכולת זיהוי רעב.
הידע לגבי המזונות והשפעתם על הגוף משתנה, מתפתח ובעיקר מבלבל. לדוגמא - כולסטרול. אכילת ביצים היתה מזוהה עם עלייה של רמת הכולסטרול בדם. באחרונה נמצא שהגורם העיקרי לעליית הכולסטרול בדם הוא כמות השומן הכללית במזון על סוגיו השונים ולא רק הביצים. אם הגוף לא מקבל כולסטרול, הוא ייצר אותו בעצמו ואפילו בעודף. מאז הביצים עושות קאם באק.
להתייעצות על תזונה ודיאטה, היכנסו לפורומים שלנו:
פורום תזונה ודיאטה לילדים
פורום פוד קוא'צינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תמיכה בדיאטה
פורום בישול גורמה בריאותי
פורום טיפול בהשמנת יתר חולנית
פורום החיים, 100 ק"ג אחרי
פורום ויטמינים ותוספי תזונה
גישת ה"נון-דיאט" מתבססת על תזונה מגוונת וחופשית בהתאם לרעב ולשובע של הגוף ומחזירה אותנו לאינסטינקטים בסיסיים של הגוף. למעשה, גישה זו אומרת "די" למאבקים באוכל.
נולדנו עם אינסטינקטים אלו, תינוק שנולד בוכה כשרוצה לאכול, ולא יפסיק לבכות עד שינתן לו מבוקשו. כמו כן, הוא לא יסכים לאכול מעבר לצרכיו . אינסטינקטים אלו ממשיכים להתקיים אצלנו כל החיים. מה שמשתנה זה היכולת/הרצון שלנו להקשיב להם.
הגוף יהיה רזה ובריא אם נאכל על פי רעב ושובע, כשרזה פירושו להיות במשקל המתאים לגוף, לא לדרישות החברה.
הדיאטות על סוגיהן גורמות להרעבה פיסיולוגית מסוג זה או אחר. להרעבה זו יש השלכות: עלייה במשקל בגלל אכילת יתר כתגובה להרעבה, בעיות בתפקודי בלוטות התריס וכיס המרה עקב עלייה וירידה במשקל, פחד מאכילת שומן ופחמימות ועוד.
גישת ה"נון דיאט" מציבה בפנינו אלטרנטיבה שנראית בלתי אפשרית ולא נתפסת. בקונטקסט התרבותי שלנו שמציב כללים נוקשים לבריאות, אכילה ומראה, התפקיד של הדיאטנית הוא להוביל את האדם דרך התנסות באכילה ספונטנית , עם גבולות של רעב, שובע והנאה.
הפיזיולוגיה של הגוף שלנו לא השתנתה במשך אלפי שנים. מה שמשתנה כל הזמן זו הגדרת הגוף האידאלי.במאה שלנו מציינים אמונה חדשה. אכילה "נכונה", ואימונים אובססיביים הם דרישות הדת החדשה.
אנו יודעים שהגוף זקוק לחלבונים, פחמימות ושומן לקיומו. הגוף אינו יודע להבחין אם אכלנו צ'יפס או שוקולד או גבינה. הוא יודע לנתח כמה פחמימות, שומנים וחלבונים יש לו. ובהתאם לכך יימשך השובע. כלומר, לא נחשוב או נתעסק באוכל לכמה שעות לפחות. הידע הזה מעביר את השליטה באכילה לגוף.
בשיטת ה"נון דיאט" לומדים לבחור מזונות על פי דרגת הרעב, הטעם והסיפוק. הידע התזונתי הנרכש יתבטא בכך שבחירת המזונות וכמות המזון הנאכלת תותאם לדרגת הרעב, וההנאה. היא לא תהיה תלויה בחובה כזו או אחרת. ולכן מרחב הבחירה שלנו במזון יגדל ויאפשר איזון , גיוון והנאה.
עוד על תזונה נכונה:
20 טיפים לתזונה נכונה לילדים
צריכת שומן, זה טוב לדיאטה
תזונה נכונה, לפי הצבע
מה זה פוד קואצ'ינג?
גישת הנון דיאט מלמדת:
1. לזהות את הרעב והשובע בצורה ברורה.
2. לא לפחד מאוכל. אין אוכל משמין, מושלם, אסור או מותר.
3. להבחין בין אכילת יתר לאכילה מתאימה בלי קשר לסוג המזון.
4. לזהות מוקשים או מכשולים התנהגותיים המובילים לאכילת יתר.
5. ללמוד שרעב זה הזמן לאכול ושובע אינו שם נרדף להשמנה.
6. להפריך מיתוסים שקשורים באוכל ודיאטה.
7. שיש דרגות וסוגים של שובע ורעב.
8. שאפשר לרדת במשקל עם כל סוגי המאכלים בעולם.
לאתר שיווי משקל
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר