מדובר בתהליך שיכשיר אנשים להיות מאמנים-מנהיגים לתזונה נכונה במשפחותיהם, חבריהם וסביבתם הקרובה.
30 הדיברות שלי לחיים בריאים:
1. אל תחסכו באוכל. ספירת קלוריות אינה מתכון לדיאטה טובה. די עם הספירות, זה הזמן להתחיל להבין את מה שאתה עושה. הבנת האוכל וצרכי הגוף היא הפתרון במסע המופלא אל המשקל הרצוי.
2. לאכול נכון זה פונקציה של: זמני הארוחות, כמויות, איכות וסוג המזון.
3. כל המאכלים טובים לנו, חריגות בתפריט רק משפר את תהליך האימון.
4. אין דבר כזה משמין, הכול תלוי בשילוב עם שומן.
5. השגיאה הכי נפוצה: לאכול רק פעם ביום. 90% מהשמנות היתר נובעות דווקא מאי אכילה מהשעה הראשונה שלאחר היקיצה משנת הלילה.
להתייעצות על תזונה ודיאטה, היכנסו לפורומים שלנו:
פורום פוד קוא'צינג
פורום תזונה ודיאטה
פורום תמיכה בדיאטה
פורום בישול גורמה בריאותי
פורום החיים, 100 ק"ג אחרי
6. הדרך למטרה היא לאכול לאורך כל היום, ולהתאים אישית את האוכל לסדר היום.
7. בניית שיטה מדורגת של ארוחות לאורך היום זה עניין של ידע מקצועי אבסולוטי תוך הבנת התהליך.
8. מטרת האימון באוכל - שיבינו איפה הם טועים, איך משפרים, איך עומדים בתהליך לאורך זמן תוך התחשבות בסדר היום.
9. לא לתת קטגוריות ושמות לארוחות. אין יותר "ארוחת בוקר", ארוחת ערב" וכו'.
10. אין חלוקה לסוגי ארוחות - יש רק חלוקה בשעות האוכל.
11. יש שיטת תזונה בריאה גם לעובדי לילה או משמרות.
12. מי שאוכל פעם ראשונה בצהריים מנהל מרדף לאורך כל היום אחרי צרכי הגוף והורס שריר לטובת עלייה באחוזי השומן.
13. מי שלא אוכל סדיר מנהל מלחמת הישרדות על חשבון גופו במקום לתכנן קדימה.
14. בחברות וארגונים יש לקיים סקר מקצועי לפני תהליך כדי לברר מצב תזונה מדוייק בארגון.
15. עובדים שעוברים שינוי בגישה ערניים ונמרצים יותר. זה קורה בשלב האימון הפרטני בכל עובד בנפרד.
16. עובדים שתזונתם לקויה - מתוסכלים ומתפקדים בחצי יכולת בגלל הרגשה עצמית רעה.
17. יש לבנות חזון משותף ל"Well Being" בחברה, חשוב ליצור אווירת הצלחה לצורך חיזוק התהליך.
18. יש להשקיע מחשבה בתפריט שולחן הישיבות, במקרר ובארונות המשותפים, פיקוח על המסעדה או הקייטרינג בו הארגון משתמש.
19. תכנון נכון של תחליפי המלח הוא קריטי.
20. גם מי שרזה צריך ליצור איזון בין מסת שריר לאחוזי שומן מתאימים.
21. דיאטן זה לא רק לחולים, שמנים וכו' - כל אחד צריך לשפר ולשמר את הרגליו בתחום התזונה כדי לחיות ולהיראות טוב יותר.
22. תכנון נכון של רמת הסוכר במזון - מפתח חשוב להצלחת התהליך.
23. חשוב לתכנן מראש באיזה מצב להגיע למסעדה ואיך לא לתת למוח להשתלט על הגוף.
24. גם כשהמטרה היא ירידה במשקל - הגיע הזמן לחשוב על מה שאתה כן אוהב לאכול, לא רק על מה שאתה שונא לאכול.
25. באופן כללי - גברים יותר מחוייבים אוטומטית לתהליך. נשים יותר מסובכות ועלולות ליפול לשגיאות של ארוחות לילה, פריקת עול אצל ההורים, השתוללות במסעדה והפרזה במתוקים.
26. שימוש נכון באכילת אבות המזון אכילתם הינו בסיס לתוצאות טובות.
27. תהליך ההרזיה אינו מחייב עשיית ספורט - אבל עשיית ספורט תורמת לתחושת בריאות, איזון, נמרצות ורעננות.
28. התעמלות אירובית מסייעת לאיזון קלורי.
29. שעורי הספינינג אינם תורמים לדיאטה - האטרף אינו שורף שומן.
30. ראיה ויזואלית וציבעונית של התהליך יוצר הבנה אבסולוטית של הטעויות הקיימות.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר