סוד הבריאות של הענבים

הם מסייעים בריפוי דלקות בדרכי שתן, דלקת גרון, קיבה מעיים, משפרים מצבים של עצירות, תורמים לשיפור פעילות כלי דם והפחתת תהליכים של הסתיידות עורקים, מסייעים בהגנה על הכבד ונלחמים בדלקות, הם בעלי תפקיד מרכזי במניעת מחלות לב. אה כן, והם גם מאוד טעימים. קבלו את כל היתרונות הבריאותיים של הענבים
מאת שרון בן יהודה
| 03/07/2007 |
צפיות: 10,389
דירוג: 4.5 מתוך 2 הצבעות
התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע 4.5 מתוך 5
הענבים נכללים ברשימת 10 הגדולים מבין הפירות והירקות למניעת הזדקנות וזאת בזכות כמות רבה של נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים), הנמצאים גם בקליפה וגם בגרעינים.

ענבים אדומים עדיפים על ירוקים מפני שמכילים יותר אנטי אוקסידנטים, בעיקר קוורציטין (שנמצא גם בבצל ותה). לקוורציטין יכולת למנוע קרישה וכן למנוע חמצון כולסטרול LDL. ערכם הבריאותי של הענבים, היין והצימוקים:

1. יש לענבים תרומה לחיזוק פעולת המוח, בזכות הפיקנוגינול - אחד האנטי אוקסידנטים היחידים החוצה מחסום דם מוח..

2. הענבים מפחיתים ומסייעים בריפוי דלקות בדרכי שתן.

3. הענבים מפחיתים ומסייעים בריפוי דלקת גרון, קיבה מעיים.

4. מדובר בפרי מצוין לכל המחלות הקשורות למערכת העיכול.

5. הענבים משפרים מצבים של עצירות.

6. הענבים תורמים לשיפור פעילות כלי דם והפחתת תהליכים של הסתיידות עורקים. האנטי אוקסידנטים שבענבים מפחיתים חמצון כולסטרול, תהליך שמתחיל את חסימת העורקים.

7. הענבים מסייעים במניעת הדבקות טסיות דם.

8. הענבים מסייעים בהגנה על הכבד ונלחמים בדלקות.

הפיקנוגינול הינו סוג של אנטי אוקסידנטים שהתפרסם לאחרונה. מצוי בזרעי ענבים. בין תפקידיו:

• תורם להאטת תהליכי הזדקנות.

• שומר על גמישות כדוריות אדומות.

• אנטי דלקתי.

• מצוין לאוסטיאופרוזיס.

• משפר חדות ראייה ונזקי ראייה אצל חולי סוכרת.

• מחזק מערכת חיסון.

ענבים אדומים הם בעלי תפקיד מרכזי במניעת מחלות לב. מחקרים מראים שענבים אדומים, בהם משתמשים להכנת יין, מכילים פוליפנולים, אנטי-אוקסידנטים שמסייעים במניעת התקפי לב.

חומצה טרטרית, מרכיב נוסף בענבים ויין אדום שפועל ומסייע למנוע מחלות של המעי הגס. ענבים אדומים גם מכילים תרכובות, הקשורות לסיכון מופחת לסרטן, טרשת עורקים, ומחלות הקשורות למוח כמו אלצהיימר.

איך יכולה התזונה להאט טרשת העורקים? 'כולסטרול רע' (LDL) מחומצן הוא גורם מרכזי בצבירת כולסטרול בתאי דופן העורק וביצירת תאי קצף, המביאים להתפתחות ולהאצת טרשת העורקים.

מאכלים העשירים בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים) יכולים לעכב את חימצון 'הכולסטרול הרע' ולהאט את התהליך הטרשתי.

למרכיבים מסוימים בפירות ובירקות יש יכולת לשמש כנוגדי חימצון וללכוד רדיקלים חופשיים (המעוררים את תהליכי חימצון ה'כולסטרול הרע') או למנוע יצירת רדיקלים חופשיים ע"י תאי דופן העורק ובכך לעכב את חימצון הכולסטרול על ידי התאים.

גם בקליפות הפרי, כמו בקליפת הענב למשל (ועל כן גם ביין אדום), בשורש הליקוריש, בשמן זית וברימונים, יש כמויות ניכרות ביותר של נוגדי חימצון מסיסי מים, המסוגלים לעכב באופן משמעותי ביותר את חימצון 'הכולסטרול הרע', הן על ידי הצטברותם בתאי דופן העורק ועיכוב יכולת התאים לחמצן 'כולסטרול רע', והן על ידי הצטברותם ב'כולסטרול הרע' והגברת עמידותו בפני תהליכי חימצון.

יין אדום כמעכב חימצון. בשנת 1995 הראנו לראשונה כי שתיית יין אדום (העשיר בנוגדי חימצון מקליפת הענב), בניגוד לשתיית יין לבן (אשר שלא כיין אדום, הכנתו אינה קשורה בהשהיה ממושכת של הענב עם קליפתו ועל כן הוא עני מאד בנוגדי חימצון), גרמה בקבוצת נבדקים בריאים להעשרת 'הכולסטרול הרע' בנוגדי חימצון ועל כן - להורדה משמעותית של רמת החימצון של הכולסטרול.

לאחרונה, אף הצלחנו לייצר יין לבן עם תכונות בריאותיות של יין אדום וזאת על ידי מיצוי מהיר של האנטי אוקסידנטים מקליפת הענב, על ידי חשיפה קצרה של הענבים הלבנים לאלכוהול.

יין אדום ישראלי, שהוכן מענבים שנחשפו במידה רבה לשמש (בהשוואה ליין אירופאי), הכיל כמויות גדולות של נוגדי חימצון פעילים במיוחד (שיצירתם בענב מזורזת על ידי חשיפה לקרני השמש) ותרם לירידה נכרת ביותר בחימצון הכולסטרול.

באדיבות ענבי טלי - מושב לכיש

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

יועצים בתחום

  • ד"ר מרים מייזל
    ד"ר מרים מייזל
    אורחות חיים, רפואת משפחה ד"ר מייזל היא מומחית ברפואת משפחה ובעלת רישיון לעסוק בהיפנוזה רפואית. דוגלת בתזונה בריאה. בשנת 2018, חיברה ד"ר מייזל פרק בספר לימוד לרופאים. פרק זה עוסק במחקרים שמביעים... קרא עוד