אנשים רבים כבר גילו את סגולותיו הבריאותיות של מיץ עשב החיטה, ורבים אף צורכים אותו באופן יום-יומי.העשב מכיל ריכוז ומגוון גדול במיוחד של ויטמינים, מינרלים, כלורופיל (70%) ואנזימים.
מעבר לכך, העשב מכיל 17 חומצות אמינו חיוניות ולא חיוניות המשפרות תהליכי בנייה ושיקום שרירים, מאיצות את התחדשות התאים ומונעות את קרישת הדם, ומכיל 92 מתוך 102 המינרלים שקיימים באדמה, ביניהם: סידן, זרחן, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
עשב החיטה עשיר בויטמינים רבים, וביניהם A, B-Complex, B12, C, E, K. לשם ההשוואה: תכולתו של ויטמין C בעשב החיטה גדולה יותר מאשר בתפוזים, ותכולתו של ויטמין A כפולה בהשוואה לגזר.
"כלורופיל - הדם הירוק של הצמחים"
את צבעו הירוק, מקבל עשב החיטה מהכלורופיל שמרכיב אותו. הכלורופיל ידוע כחומר הפועל לטיהור הדם ולחיזוק המערכת החיסונית. הצמחים משתמשים בכלורופיל בכדי לקלוט את אנרגיית השמש, שבתהליך הפוטוסינתזה נהפכת למזון בצורת פחמימות עבור הצמחים.
בהמשך התהליך הצמח קולט מינרלים שונים מהקרקע והם מומרים לאבות המזון החיוניים (ויטמינים, שומנים, חלבונים, עמילנים). כשאנחנו אוכלים צמחים, אנו סופגים בגופנו את כל המרכיבים החיוניים שבהם, ואת אנרגית החיים (השמש) שהודות לה הם צמחו.
פעולת הכלורופיל דומה ל"מגנט" המושך אליו את הרעלים בפנים הגוף, ומפריש אותם החוצה. הוא בעצם "הדם הירוק של הצמחים", ומפתיע לגלות עד כמה ההרכב המולקולארי שלו דומה להמוגלובין (חומר הנמצא בתוך תאי הדם האדומים), כשההבדל העיקרי ביניהם הוא שהאטום המרכזי בכלורופיל הוא המגנזיום, ובהמוגלובין ברזל.
תפקידו של המוגלובין הוא בעיקרו ליצור קשר עם החמצן שנשאף לריאות ולהעבירו דרך הלב אל כל תאי הגוף. מהתאים ההמוגלובין נושא בחזרה אל הריאות את הפחמן הדו-חמצני.
העשב מאיץ את בניית תאי הדם האדומים, הוא מאזן את לחץ הדם ופועל להתחדשות מואצת של תאים. הוא פועל גם לטיהור וניקוז הצטברויות של רעלים במערכת הלימפתית.
עוד על תזונה טבעית:
אפרסמון. דבש מהטבע
תשכחו את השומן , תתרכזו בגזר
תרופות סבתא
סגולות המרפא של התבלינים
הגוג'י - האוכמניה שמדונה אוהבת
קחי לך תפוחים ותמרים. זה בריא
רוצים לדעת איך הטבע יכול לעזור לכם? הכנסו לפורום רפואה משלימה
את עשב החיטה סוחטים למיץ, שמתפרק למרכיבים תזונתיים ההופכים לזמינים מייד לגוף. תוך 20-30 דקות מרגע שתיית המיץ, רוב הויטמינים והמינראלים כבר נספגו בדם.
לוחכי החסות, זה בשבילכם: קילוגרם אחד של עשב חיטה טרי הנסחט למיץ שווה מבחינת ערכים תזונתיים ל-25 ק"ג של ירקות טריים. בנוסף, השפע הגדול של המרכיבים התזונתיים האיכותיים והזמינים לגוף, תורם לתחושת שובע וסיפוק ארוכה יותר.
את עשב החיטה קוצרים וסוחטים למיץ לאחר 7-8 ימים מיום הזריעה. העשב הצעיר נחשב לירק והוא נקי ובטוח גם לאנשים הרגישים לגלוטן. יש המאמנים כי עשב החיטה תורם לריפוי, ניקוי והתחדשות במגוון תחומים:
1. טיהור הדם, וחיטוי דלקות בנרתיק.
2. מניעת ריקבון בשיניים. החזקת המיץ בפה במשך חמש דקות מרפאת כאבי שיניים.
3. מונע קשקשים, ומשפר את מראה השיעור.
4. ניקוי והזנה של כל סוגי העור.
5. ריפוי אנמיה. (מחסור בברזל)
6. האצת תהליך ה- Anti Aging, והעצמת פעילות הורמוני המין.
7. השריית ירקות ופירות בקערית מים שהוספו לה מספר טיפות מיץ עשב חיטה, תטהר ותנקה אותם משאריות חומרי הדברה וכימיקלים.
8. הוספת מספר טיפות של מיץ עשב חיטה לאקווריום, תטהר בו את המים ותרפא דגים חולים.
9. הוספת מיץ עשב חיטה לבקבוק מים תשנה את ההרכב הכימי של הפלואוריד.
10. עצירת דימומים, עקצוצים, וריפוי חבלות וחתכים.
11. ריפוי דלקות וכאבי גרון.
12. ניקוי הסינוסים. הכלורופיל שבמיץ מייבש ופועל להפרשת ההצטברויות.
13. הגברת הערנות והמודעות. שינה רגועה ומלאה.
כיצד הרפואה המשלימה יכולה לעזור לכם? הכנסו לפורום להתייעץ עם המומחים.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר