אפרסמון - דבש מהצומח

הכוכב של החורף הוא ללא ספק האפרסמון - אחד הפירות המתוקים והזמינים ביותר שמציעה לנו העונה הקרה. אלירן דה מאיו מסביר לנו על זני האפרסמונים השונים, מזהיר מפני פירות במצב בוסר ואפילו נותן מתכון לסלט בריאות שהוא ארוחה שלמה
מאת אלירן דה-מאיו
| 06/02/2007 |
צפיות: 9,254
עונת החורף בעיצומה, ואת הכוכבים הבלתי מעורערים הינו האפרסמון, שנמצא כאן כבר מספר חודשים וללא ספק, הוא פרי החורף המתוק והזמין ביותר. אנו נמשיך ליהנות מטעמו העשיר עד חודש מרץ.

אני ממליץ להרבות באכילתו, אין צורך להגביל את צריכתו לפרי אחד ליום, אך חשוב לזכור כי פרי אפרסמון שנאכל כשהוא מצב בוסר, מהווה "רעל" למערכת העיכול, וגורם לנזק משמעותי, כמו כל פרי בוסר שנאכל טרם זמנו.

כיום נפוצים בארץ בעיקר זני אפרסמונים שעברו תהליך של הבחלה. הם מתרככים לאחר מספר ימים על המדף ומבשילים במלואם. בעבר כשנמכרו אפרסמונים ללא תהליך הבחלה מתאים, אנשים רבים חוו בעיות בעיכולם בליווי תחושת עפיצות בפה.

כדאי לאכול את האפרסמון לאחר שהוא מתרכך מעט, ובמצבו הטרי. אפשר להוסיף אותו לסלטים שונים של עלים ירוקים וליהנות מארוחה משביעה ומזינה.

האפרסמון עשיר בבטא קרוטן

בארץ, קיים מגדל אחד בלבד של פרי האפרסמון בגידול אורגני מזן "טיומף", והוא נמצא בקיבוץ דן שברמת הגולן. כך שבחנויות הטבע השונות בארץ מקור הפרי הוא אחיד, ההבדל הוא אך ורק בגודלו. הפרי האורגני מסוג "טיומף" הוא זן "עפיץ" והוא משווק לאחר תהליך הבחלה מלא.

למידע נוסף וטיפים אודות מאכלי חורף בפורום 'תזונה ודיאטה'

ישנו גם אפרסמון מזן "פויו" שניתן לאכלו קשה ישירות מהעץ ללא תהליך של הבחלה. הוא אינו נפוץ בשווקים, אלא נמצא בעיקר בגינות פרטיות ובחצרות.

עוד על תזונה טבעית:
תשכחו את השומן , תתרכזו בגזר
300 תרופות סבתא
סגולות המרפא של התבלינים
הגוג'י - האוכמניה שמדונה אוהבת
קחי לך תפוחים ותמרים. זה בריא

עץ פרי האפרסמון מזן ה"טיומף" חזק ועמיד יותר לשינויים, והוא מניב יבול רב. הפרי נשמר היטב בקירור לזמן ממושך, לעומת ה"פויו", שאינו נשמר בקירור ויש לשווקו מיד לאחר קטיפתו. פרי מזן "פויו" מכיל גרעינים בתוכו. עיקר תוצרת האפרסמון מיועדת לייצוא.

האפרסמון כמו שאר הפירות בטבע, עשיר ובשפע של ויטמינים ומינרלים. זהו הפרי העשיר ביותר בבטא קרוטן (ויטמין A) מבין פירות הארץ.

מתכוון לארוחה משביעה ומזינה. בקערה גדולה חותכים ארבעה אפרסמונים לחתיכות גדולות, מוספים שישה עלי מנגולד קרועים לחתיכות גדולות ומגוונים במגוון עלים ירוקים על פי העדפה אישית, לדוגמא: כף-אווז, גדילן, חרדל, חלמית (חוביזה) ושאר ירוקים.

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר