מחקר חדש שבדק את חסינותם של שתלים אנטומיים מפני דליפות ואת השיפור באיכות חייהן של נשים שעברו ניתוח להגדלת חזה עם שתל אנטומי, מגלה כי השתל בטוח ב-99% מפני קרעים ודליפות, וכי נשים שבגופן הושתל השתל דיווחו על שיפור משמעותי באיכות חייהן.
במחקר, שהתפרסם בחודש נובמבר בירחון של האיגוד האמריקאי לכירורגיה פלסטית, נבדקו 144 נשים שעברו הגדלת חזה בשתלים אנטומיים, חמש עד תשע שנים לאחר הניתוח.
הנשים עברו סריקת MRI, שנחשבת לבדיקה המהימנה ביותר לגילוי קרע או דליפה משתל, ומבדקי איכות חיים, שכללו שאלות על תחושת הנשיות, דימוי הגוף, מיניות, בריאות גופנית, נוחות בלבישת בגדים וחיים עם בן הזוג.
ממצאי המחקר עולה כי רק ב-0.3% מהמקרים נמצא קרע בשתל וב-0.7% תוצאות הבדיקה לא היו חד משמעיות. כלומר, ב-99% מהמקריםלא נמצאה כל עדות לפגיעה בשתל, ו-87% מהנשים דיווחו על שיפור באיכות חייהן.
המחקר מוכיח שוב כי שכיחות הבעיות והסיבוכים בניתוחי הגדלת חזה היא נמוכה מאוד. השיפור באיכות החיים בקרב כמעט 90% מהנשים מצביע על החשיבות הגדולה של הניתוח ועל השינוי החיובי שהוא מחולל באישה.
מרבית הנשים שעברו את הניתוח משפרות את דימוי הגוף שלהן בעיני עצמן. הדבר בא לידי ביטוי אפילו בשפת הגוף: נשים שהתהלכו עם כתפיים שמוטות לפני הניתוח, זוקפות את הגב ומיישרות כתפיים לאחר מכן מכיוון שביטחונן העצמי גדל.
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)



