הדבש מורכב מכ-70% סוכרים, בעיקר פרוקטוז וגלוקוז ומעט סוכרים נוספים כמו סוכרוז, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים. ככל שצבעו של הדבש כהה יותר כך כמות המינרלים שבו גבוהה יותר .
בדבש קיימים למעלה מ-30 פלבנואידים שמשמשים כקוטלי חיידקים ואנטיאוקסידנטים, ששילובם יחד עם תכונות הדבש כסופח נוזלים, מונע התפתחות דלקות ומזרז ריפוי פצעים. בכל הקשור להצטננות, ריפוי פצעים בפה ודלקות חניכיים אין רופא טוב יותר מן הדבש.
הדבש מומלץ להמתקה על פני הסוכר הלבן, מכיוון שהוא מכיל רכיבי מזון חיוניים, לעומת הסוכר הלבן שמכיל סוכרוז בלבד. כמו כן הדבש מתוק פי 3 מהסוכר, אך מכיל פחות קלוריות. 100 גר' סוכר מכילים 400 קלוריות, לעומת 100 גר' דבש המכילים 320 קלוריות.
בנוסף לדבש מומלץ לצרף, בכל שימוש גם את הפרופוליס - תוצר נוסף של הדבורים. הפרופוליס הוא חומר דמוי שרף שבעזרתו הן אוטמות את הכוורת ומכסות את הדפנות וכך מחזקות את הכוורת ממזיקים למיניהם.
הפרופוליס עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים מקבוצה B, פבנואידים וחומרים אניטיביוטים ולכן מכונה "האנטיביוטיקה של הטבע".
על הפרופוליס נערכו מחקרים רבים שבדקו את השפעותיו על מערכת החיסון והוא נמצא יעיל כנגד חיידק הסטפילוקוקוס, הגורם העיקרי למחלות גרון.
סירופ טבעי יעיל במיוחד. פולחים בצל ומשרים אותו עם 2 כפות דבש. מניחים בכלי מכוסה למספר שעות. הדבש יספח את נוזלי הבצל ויתקבל סירופ טבעי ויעיל לטיפול במצבי שיעול, ליחה וצרידות.
הערה - אסור לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה. בדבש קיימים נבגי רעלן הבוטלינום שעלולים לגרום למחלה קשה במערכת העצבים של התינוקות.
למידע נוסף על ויטמינים ותוספי הכנסו לפורום והתייעצו עם מומחי התזונה
לאתר המרכז הרפואי אנטי אייג'ינג ישראל
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר