התה, מצטרף כעת לרשימה של מזונות שידועים כמסייעים לתהליכי הרזייה, כגון: מוצרי חלב ומזונות עשירים בחלבונים (עוף, בשר, דגים).
במחקר חדש שהתפרסם בגיליון ספטמבר 2006 של המגזין המדעי: American Journal Of Clinical Nutrition, בדקו החוקרים האם שתיית תה אכן מפחיתה את הספיגה של פחמימות. סוגי התה שנבדקו: תה שחור (רגיל), תה ירוק ותמצית תה מתותי עץ.
במסגרת המחקר נבדקו אנשים בריאים שקיבלו שתי ארוחות בצירוף משקה המכיל את אחת משלוש תמציות התה שנבדקו או משקה ניטרלי אחר, לצורך ההשוואה. לאחר כל ארוחה נבדקה רמת הספיגה של הפחמימות והשומנים באמצעות מבחן נשימה.
הארוחה הראשונה אותה קיבלו המשתתפים הייתה ארוחה עשירה בפחמימות, עם 50 גרם פחמימות שהגיעו בעיקר מאורז וסוכר. הארוחה השנייה הייתה עשירה בשומנים, עם 30 גרם שמן זית. מבחן הנשימה שנערך משעה לאחר סיום האחרוחה ועד שמונה שעות לאחריה.
מנתוני המחקר עולה כי שתיית התה הפחיתה את ספיגת הסוכרים והפחמימות ב-25% בארוחה הראשונה, אך לא השפיעה על ספיגת השומנים מהארוחה השניה.
לכן, הסיקו החוקרים כי למרות שעדיין קיים צורך בעריכת מחקרים נוספים לצורך אימות, מחקר זה מספק הוכחה לכך ששתיית תה עשויה לסייע בהתמודדות עם השמנה וסוכרת.
ובעברית פשוטה, במידה ותשתו כוס תה בסוף הארוחה או לאחר אכילת פרוסת עוגה, התה עשוי להפחית את ספיגת הקלוריות ממנה (הנובעות מסוכר או מפחמימות) ובכך לתרום למאמצכם לרדת במשקל.
לאתר של שומרי משקל
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר