פיצה (או: הפתעת העונה). יחסית ליתר מאכלי הג'אנק פוד, פיצה היא הרע במיעוטו. אמנם בצק עם גבינה צהובה, אך יחסית לחבריה במחלקת הג'אנק פוד, הפיצה הינה מאכל ממש סביר. הבצק עשוי מקמח לבן, הגבינה הצהובה עשירה בשומן רווי (רע), אך גם בסידן (טוב). רוטב העגבניות הוא מזון בריא, העשיר בליקופן (מרכיב הקיים בעגבניות ומיוחסות לו תועלות בריאותיות כמו מניעת מחלות לב וסרטן).
אם אתם מאלה שיכולים להפסיק אחרי משולש פיצה אחד, זוהי בחירה בהחלט מוצלחת. אם אתם "מהמכורים", חבל לכם על הזמן, כי משולש פיצה אחד עולה כשמונה נקודות (די הרבה יחסית לתקציב של 20-24 שזה ממוצע יומי מומלץ למעוניינים לרזות).
בכל מקרה, מומלץ להכין סלט ירקות גדול בשמן שאתם ממתינים לשליח הפיצה. בשנים האחרונות יצרני הפיצות הגדולות יצאו עם מוצרי פיצה לייט שזולות בחצי (בנקודות) יחסית למקור. אם תבחרו באלה, אתם ממש מצטיינים. נכון, זה לא בדיוק כמו המקור, אבל בכל זאת פיצה. אפרופו פיצה, פיצה משפחתית קפואה שקונים הביתה - רבע מפיצה (דומה לגודל של משולש קנוי) שווה לשבע נקודות.
פיתה/לאפה עם שווארמה (או: ההודו עוד יפתיע אתכם). שווארמה הודו נשמע דל שומן נכון? זה היה כך לולא הניחו מעליה שכבה עבה של שומן כבש שמטפטף על ההודו לכל אורך הצליה. אז דיאטטי זה לא.
בשר השווארמה הוא בשר שמן (הייתם צריכים לדעת לפי הטעם), לא בריא ועשיר בשומן רווי. אם תוסיפו אותו לפיתה או לאפה עם חומוס, טחינה וצ'יפס תקבלו פצצת קלוריות שתעלה לכם 10 נקודות (לא כולל חומוס וטחינה) לפיתה או 15 ויותר (לאפה).
פלאפל (או: לפרגן חצי מנה?). כדורי הפלאפל עשויים מתערובת של גרעיני חומוס וכוסברה. עד כאן ממש בריאות. הבעיה היא שהכדורים מטוגנים בשמן עמוק ולכן עשירים בשומן. אם זה שמן שכבר ראה הרבה כדורי פלאפל בעברו, זהו גם שמן לא כל כך בריא, כי שומן מתחמצן (מתקלקל) מטיגון לטיגון.
כשנוסיף את כדורי הפלאפל לפיתה עם חומוס, טחינה וצ'יפס נקבל משהו כמו 11 נקודות- חצי מתקציב הנקודות היומי שלכם. יאמר לזכותו שהוא משביע ומכיל קטניות וירקות שהן מזון בריא. אז אם אתם מוכרחים, פרגנו לעצמכם חצי מנה.
נקניקיה בלחמניה (או: כמה שומן יש בנקניק שלך?). זהו הג'אנק פוד המועדף על ילדים. הנקניקיה (כמו הנקניק) גם אם היא נקניקית עוף, עשויה בעצם ממעט בשר והרבה שומן בשר ולכן היא מכילה 17 אחוזי שומן, שבעה מהם שומן רווי. בנוסף יש בה שפע של חומרים משפרי טעם שלא מוסיפים בריאות, בלשון המעטה. הלחמניה, כרגיל, עשויה קמח לבן. דווקא הרטבים - חרדל וקטשופ סבירים ביותר.
ופל אמריקאי (או: פצצת הקלוריות האמיתית). ופל אמריקאי הוא מן ממתק כזה שמכיל את כל מה שמשמין: בצק פנקייק עשוי מקמח לבן מתקתק, גלידת שמנת, קצפת (38 אחוזי שומן, הרוב רווי), אגוזים ורוטב שוקולד.
מדובר בתענוג אמיתי, חגיגה לאוהבי המתוק, אבל פצצת קלוריות. אם מתחשק לכם לאכול את זה כדאי שתזמינו שותפים כי אחרת התענוג הזה יעלה לכם 17 נקודות.
קרואסון שוקולד/רוגאלך (או: אי אפשר לעצור). נשמע תמים, נכון? קרואסון קטן או רוגאלך שוקולד הולכים בדרך כלל בשלשות, יחד עם קפה. האם חשבתם על כך שבמקום קרואסון או רוגאלך אחד יכולתם (בשביל תחושת המתוק) לאכול כריך מלחם אחיד עם כף ממרח שוקולד ולשבוע הרבה יותר?
העוגיה הקטנה והדחוסה הזאת עולה לנו ביוקר: 3.5 נקודות של שומרי משקל וזאת בגלל הבצק השמן שבה (בניגוד ללחם שאינו מכיל שומן כלל), ובינינו, מי מסתפק בעוגייה אחת?
פסטה ברוטב אלפרדו (או: גם זה לא מה שחשבתם). פסטה היא מזון טוב, ממש לא ג'אנק פוד. יחסית לפחמימה, פסטה גורמת לספיגה איטית יחסית של הסוכר לדם ואמורה לספק לנו תחושת שובע ממושכת (מה שנקרא בשפה המקצועית בעלת אינדקס גליקמי נמוך יחסית).
אבל... רוטב האלפרדו מקלקל את הבריאות שבמאכל זה (על הטעם אין ויכוח). רוטב אלפרדו עשוי משמנת מתוקה, חמאה ופטריות. השניים הראשונים הם שומן נטו - שומן רווי שכל כך מזיק לבריאות. הם גם יוצרים עומס קלורי שלא יאמן.
אם תשבו במסעדה ותזמינו פסטה אלפרדו זה יעלה לכם 25 נקודות. כך שגם אם צמתם עד לאותה ארוחה ותמשיכו בצום עד למחרת, אתם עדיין בבעיה. אם כבר פסטה במסעדה, עדיף פסטה ברוטב עגבניות (12 נקודות)- זולה בחצי והרבה יותר בריאה.
לאתר של חברת שומרי משקל
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר