שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

10 עובדות על פטריית השמש והטיפול בה

כתם חום או לבן? מסכן את הבריאות או לא? מתי מומלץ ללטפל בפטריות? מהו הטיפול הטו ביותר ובעזרת אילו תכשירים? כנסו לקרוא על פטריות בעור הנגרמות כתוצאה מחשיפה מרובה לשמש והטיפול בהן
מאת ד"ר יורם הרט
| 30/04/2006 |
צפיות: 20,667
חברת נובארטיס המשווקת את למיסיל, קרם וספריי המיועדים לטיפול מקומי בפטרת וד"ר יורם הרט, מומחה ברפואת עור, מציעים את כל המידע ודרכי הטיפול בפטרת השמש:

1. פטריית שמש נראית ככתם חום או לבן שמופיע על גבי החזה, הצוואר והגב לאחר שיזוף.

2. ברוב המקרים זו תופעה הנגרמת על ידי פטריית שמר, הניזונה מהחלב השומני שעל העור.

3. הפטרייה מפרישה חומר כימי המפריע לשיזוף, וכך נוצרים בקיץ כתמים חומים או לבנים על גבי העור באותם מקומות שבהם נמצאת הפטרייה.

4. הכתמים הנגרמים על ידי פטריית השמש אינם מגרדים, אינם מדבקים ואינם מסכנים את בריאותנו הכללית. הטיפול הוא בעיקר מסיבות אסתטיות.

5. מומלץ לטפל בפטריות שמש לפני בוא הקיץ, מאחר וכשיש פטריה צריך לכסותה.

6. מומלץ להשתמש בסוגים שונים של שמפו ומשחות. השמפו מקלף את הפטרייה מהעור.

7. הפטרייה מצויה גם על עור הקרקפת, לכן יש לחפוף את הראש, הפנים, הצוואר והמחצית העליונה של הגוף עם השמפו לפחות ארבע פעמים בשבוע.

8. בנוסף, כדאי להתיז על איזור הכתמים פעם או פעמיים ליום, חומר אנטי פטרתי. מומלץ להשתמש בקרם או ספריי, אשר ביכולתם לחסל את הפטריה תוך שבועיים.

9. הטיפול בסוגי השמפו והתרסיס צריך להימשך לפחות שלושה שבועות רצופים.

10. כדאי להמשיך בטיפול מונע עם השמפו, פעם לשבוע במשך מספר חודשים נוספים כדי שהפטרת לא תחזור ותופיע בקיץ הקרוב.

לאתר של ד"ר יורם הרט

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר