דיכאון בקרב ילדים ונוער- סרטון

ד``ר אילן בוש
| 053-4877783 | 13/08/2019 |
צפיות: 15,972
דירוג: 4.5 מתוך 7 הצבעות
התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע 4.5 מתוך 5
דיכאון בקרב ילדים ובני נוער אינו נדיר כלל, הוא מופיע בכ-2.5% מהילדים ובכ-8% מהמתבגרים. שכיחותו בילדים דומה בבנים ובנות, אך במתבגרים ובמבוגרים דיכאון שכיח יותר בקרב בנות. דיכאון, בשונה מסתם דכדוך, מאופיין בעצבנות, מצב רוח ירוד או אי שקט אשר נמשכים לפחות שבועיים ומלווים בסימפטומים נוספים.

בין הסימנים השכיחים המעידים על דיכאון, ניתן למצוא אובדן עניין מפעילויות שהסבו לילדכם הנאה בעבר, תחושות אשמה, דימוי עצמי נמוך והימנעות ממפגש עם חברים ומיציאות מהבית. כמו כן, הפרעות שינה, חוסר אנרגיה, הפרעות בתיאבון ומחשבות אובדניות יכולים אף הם להופיע בקרב ילדים הסובלים מבעיה של דיכאון.

רוצים להתייעץ לגביי קושי רגשי של ילדכם? הכנסו לפורום ליקויי למידה, טיפול בקשיים רגשיים

כיצד לאבחן דיכאון בקרב ילדים?


זיהוי דיכאון אצל ילדים אינו תמיד משימה קלה, מפני שילדים השרויים בדיכאון אינם נוטים לשתף את תחושותיהם עם הסביבה או לפנות לעזרה מקצועית. יתר על כן, דיכאון בילדים מתבטא לעיתים ברוגז, חוסר מנוחה והתקפי זעם, סימנים אשר הסביבה נוטה לייחס לתופעות אחרות.

אבחון וטיפול מוקדמים חשובים מאוד מפני שדיכאון עלול להתפתח למחלה כרונית עם התקפים חוזרים ונשנים, כאשר כל אפיזודה דיכאונית מגבירה את הסיכוי לאפיזודה נוספת. דיכאון שאינו מטופל כראוי עלול להחמיר ולהוביל לכישלון בלימודים, הפרעות אכילה, התמכרות לסמים או אלכוהול, וכאמור במקרים קיצונים אף לאובדנות.

בדומה להפרעות נפשיות אחרות קיימת בדיכאון נטייה תורשתית, במיוחד כשהוא מתפרץ בגילאים צעירים, אם כי הגנים הגורמים להפרעה עדיין לא ידועים. ישנם גם גורמי סיכון סביבתיים לדיכאון, כגון אובדן הורה בטרם מלאו לילד 10 שנים. ילדים עם נטייה דיכאונית הם בעלי קווי אישיות מסוימים הכוללים ביקורתיות עצמית מוגזמת, פרפקציוניזם, העדר יכולת לשתף ברגשות ומחשבות ואף חרדת נטישה. גורמים סביבתיים מאיצים להופעת דיכאון יכולים להיות בעיות במשפחה, התעללות נפשית או גופנית, אהבה נכזבת, כישלון בלימודים ועוד מגוון רחב של סיבות.

אולי יעניין אתכם גם:
דיכאון: טיפול לא תרופתי בעזרת גרייה מוחית לא פולשנית
מה הקשר בין דיכאון להפרעות קשב וריכוז?
קוהוט ופסיכולוגית העצמי: כל ילד זקוק להערכה מהוריו
דיכאון בקרב מתבגרים מכורים לאינטרנט

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך