פטור ממס הכנסה

קבלת פטור ממס הכנסה כרוכה בהליך בירוקרטי לא פשוט, כדי לקבל את הזכויות המרביות יש להכיר את ההליך מקרוב ולדעת למה לצפות ממנו, רק כך אפשר למנוע את כישלון התהליך
שמאי שזירי
| 13/01/2019 |
צפיות: 1,722
דירוג: 5.0 מתוך 1 הצבעות
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע 5.0 מתוך 5
האם מגיע לי פטור ממס הכנסה?

סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה קובע פטור ממס לבעלי נכות רפואית משוקללת של שמונים ותשעה אחוזים. בחישוב מיוחד, את הפטור יוכל לקבל גם עיוור וכן בעלי דרגת נכות רפואית של מאה אחוזים.

אחוזי הנכות נקבעים בוועדות רפואיות שיתקיימו בביטוח הלאומי, בהתאם לספר התקנות של הביטוח הלאומי.

הליך הבקשה לקבלת הפטור מתנהל מול רשות המיסים והביטוח הלאומי, כאשר רשות המיסים מקבלת לידיה את התביעה לפטור, מעבירה אותה אל הביטוח הלאומי לקביעת אחוזי נכות, ומקבלת אותה בחזרה עם סיכום ומסקנות.

פטור ממס הכנסה ניתן לקבל עד לתקרת הכנסה המתעדכנת מדי שנה, ולמי שאחוזי הנכות הנדרשים נקבעו לו, לתקופה של לפחות 184 יום, בשנת מס.

ניתן להחיל את הפטור עד שש שנים אחורה, בחישוב רטרואקטיבי, על הכנסות כמו: שכירות מנכס, פנסיה, משכורת, דיבידנדים ועוד.

הפטור חל על אחוזי נכות רפואית בלבד ולא נכות תפקודית, כפי שאולי אנו מכירים מהליך הזכאות לקצבת נכות בביטוח הלאומי.

הליך התביעה לפטור ממס עשוי להימשך מספר חודשים לא מבוטל ויכול להיגרר בקלות לבירוקרטיה רבה. בסיום ההליך, עלול מגיש התביעה למצוא את עצמו מתמודד עם קביעה שאינה מזכה אותו בקבלת הפטור, כמו למשל במקרה שבו נקבעו אחוזי נכות נמוכים.

כדי למנוע את כישלון ההליך והצורך לערער על החלטה שהתקבלה, וכדי להשיג בסופו את קבלת הפטור, נכון יהיה להיערך כנדרש עוד בטרם מוגשת התביעה לקבלת הפטור.

יש לכם שאלות? היכנסו לפורום:
פורום ביטוח לאומי

אז מה לעשות כדי להצליח ולקבל את הפטור המגיע?

ראשית חשוב להבין שמדובר בהליך רפואי, אחוזי הנכות נקבעים על ידי רופאים בהתאם להתרשמותם מהתיעוד הרפואי שהובא בפניהם, התרשמותם בוועדה עצמה, וכמובן בהתאם לספר התקנות של הביטוח הלאומי.

כדאי לזכור, קביעת אחוזים נמוכה מתשעים אחוזים משוקללים לא תזכה בכל הטבה, די באחוז נכות אחד פחות שיעשה את ההבדל בין קבלת הפטור לשלילת הזכאות אליו.

במסגרת ההיערכות הרצויה להליך התביעה לפטור ממס, יש לבנות תיק רפואי, בהתייחס למכלול הליקויים הרפואיים על כל ההיבטים, לא פעם מומלץ להציג חוות דעת רפואיות בתחום כזה או אחר. יש לאסוף כל תיעוד רפואי רלוונטי ולהגיע מוכנים ברמת מקסימום לוועדות הרפואיות.

בראי הצלחת התביעה והשגת הפטור, נכון יהיה לקבל ליווי רפואי ומקצועי בכל ההליך על ידי גוף בעל ניסיון והצלחות מוכחות.

כדאי להזכיר, ניתן לפטור הכנסות של אדם שנפטר על ידי יורשיו.
ככלל, ניתן לבצע הליך לפטור ממס, גם ללא נוכחותו של בעל הנכות, בתנאי שקיימת הצדקה רפואית כמו גילו ומצבו הרפואי של החולה.

כך או כך, הליך בקשה לפטור ללא נוכחותו של החולה מצריכה היערכות מיוחדת, שכן אחוזי הנכות יקבעו ללא התרשמות ממנו ורק בהתבסס על תיקו הרפואי.

אני יכול לעבוד ולקבל פטור ממס?

בהחלט כן, לא מעט שכירים ועצמאיים זכאים לפטור ממס, אף בתקופה שמצבם הרפואי מאפשר להם להמשיך לעסוק בעבודתם.

אם אתם מתמודדים עם בעיה רפואית ומשלמים מס הכנסה, זה הזמן לבדוק האם מגיע לכם את הכסף ששילמתם למס הכנסה בחזרה ואף פטור ממס לצמיתות.

שמאי שזירי – יושב ראש החברה המרכזית למימוש זכויות

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

לקביעת תור עם שמאי שזירי
עוסק בזכויות רפואיות תחומי התמחות: ביטוח לאומי - קצבת ניידות, קצבת ילד נכה, קצבת נכות כללית, קצבת שירותים מיוחדים; מס הכנסה - פטור ממס, נקודות זיכוי עבור ילד נטול יכולת; קרנות פנסיה - קצבת נכות; חברות הביטוח - ביטוח סיעודי, אובדן כושר עבודה

יועצים בתחום

  •  עו"ד אריק שלו
    עו"ד אריק שלו
    עו"ד לרשלנות רפואית עו"ד לתחום רשלנות רפואית, נזיקין, ביטוח לאומי, מיסוי, פגיעות בעבודה ודיני עבודה. ייצוג עובדים ומעסיקים בכל הערכאות המשפטיות. בעל משרד עו"ד בת"א ובירושלים. ... קרא עוד