פרפור פרוזדורים: כל מה שצריך לדעת על הפרעת הקצב

בשנים האחרונות ישנה עלייה ניכרת במספר החולים בפרפור פרוזדורים – הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר בקרב מבוגרים. על כן חשוב לדעת מה הגורמים לה וכיצד מטפלים בה
ד״ר גיא רוזן
| 26/09/2018 |
צפיות: 2,338
דירוג: 4.5 מתוך 21 הצבעות
התקבלו 21 דירוגים בציון ממוצע 4.5 מתוך 5
פרפור פרוזדורים הוא הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר במבוגרים. היארעות פרפור פרוזדורים מזנקת בעולם המערבי בשנים האחרונות בשל העלייה בתוחלת החיים ושכיחות גורמי הסיכון להפרעת הקצב כולל יתר לחץ דם, מחלת לב איסכמית, השמנת יתר, דום נשימתי בשינה ואחרים.

הפרפור קשור בהכפלת התמותה בנשים הסובלות ממנו ועליה של כ-50% בתמותה בגברים עם פרפור פרוזדורים בהשוואה לאנשים שלא סובלים ממנו. הסיבה העיקרית לעליה זו הינה הקשר הנסיבתי בין פרפור פרוזדורים לבין אירועים מוחיים הנגרמים כתוצאה מהנטייה להיווצרות קרישי דם בפרוזדורי הלב המפרפרים.

יש לכם שאלות? היכנסו לפורומים:
פורום קרדיולוגיה - רפואת לב
פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב

מה זה פרפור פרוזדורים?

כידוע בלב ישנם 4 מדורים, שניים עליונים (הפרוזדורים) ושניים תחתונים (החדרים). במצב הרגיל, ישנו מוקד בפרוזדור הימני שקובע את קצב הלב על ידי יצירת פעימות חשמליות שמתפשטות בלב ומפעילות אותו. במצב של פרפור פרוזדורים, ישנם מוקדים אחרים בפרוזדורי הלב (בדרך כלל בפרוזדור השמאלי) שמתחילים לייצר פעילות חשמלית מהירה מאוד ולא מסודרת הקרויה פרפור פרוזדורים. מדובר בקצבים של סביב 300–400 פעימות בדקה והפרוזדורים לא באמת מסוגלים להתכווץ התכווצות יעילה במהירות זו. התוצאה היא פרוזדורים שבמקום להתכווץ, ״מפרפרים״, מה שגורם לזרימת דם בלתי תקינה במדורים אלו, הגורמת לנטייה להיווצרות קרישי דם בהם.

לשמחתנו, הסיבים החשמליים המחברים בין הפרוזדורים לחדרים (שהינם עיקר הלב) אינם מסוגלים להוליך חשמלי בקצבים אלו ועל כן רק כל פעימה שניה, שלישית או יותר עוברת אל החדרים וגורמת להתכווצות שלהם. מתקבל קצב שהינו מהיר, בדר כלל לא יותר מ-170, ולא סדיר. הדופק המהיר עלול לגרום לתסמינים כגון: דפיקות לב, סחרחורת, קוצר נשימה, מיחושים בחזה וכן ירידה בסבילות למאמצים.

זיהוי וטיפול בפרפור פרוזדורים

לפני שאנחנו מדברים על איך ניגשים לטפל בפרפור, כמובן שראשית יש צורך בזיהוי שלו. בשל העובדה כי כ-30% מהמטופלים כלל אינם מרגישים בו, וגם אצל האחרים מדובר פעמים רבות בהפרעת קצב שמופיעה וחולפת (התקפית), תיעוד פרפור פרוזדורים יכול להיות בעייתי ביותר. לאחרונה היו חידושים טכנולוגיים שהראו יעילות גבוהה בזיהוי הפרפור. אלו כוללים מדבקות לניטור קצב לב ממושך יותר מאשר הולטר 24 שעות (עד שבועיים ימים), רצועת Apple Watch של חברה אמריקאית שקיבלה אישור FDA לזיהוי פרפור פרוזדורים, אפליקציות סמרטפון ועוד. לפני כשבוע הושק שעון אפל חדש שיודע לזהות פרפור פרוזדורים גם ללא רצועה מיוחדת.

אם וכאשר מתגלה הפרפור חשוב לציין שוב כי הסיכון העיקרי שמתלווה אליו הוא הסיכון בהיווצרות קרישי דם בלב שיכולים לגרום לאירוע מוחי. באופן מעניין, לא כל אדם עם פרפור פרוזדורים נמצא באותו הסיכון לאירוע מוחי. אנו מחשבים את הסיכון היום לפי סקלת ה- CHA2DS2-VASc. ראשי התיבות של גורמי הסיכון כוללים:

אי ספיקת לב
יתר לחץ דם
גיל > 75 (2 נק׳)
סוכרת
אירוע מוחי קודם (2 נק׳)
מחלת כלי דם
גיל > 65
מין – אישה

ברמת סיכון של 2 נק׳ ויותר אצל אישה וגורם סיכון בודד אצל גבר – קיימת המלצה לטיפול בנוגדי קרישה למניעת אירועים מוחיים. כל התחום של הטיפול בנוגדי קרישה התקדם מאוד בשנים האחרונות מאז ימי קומדין הלא מאוד ״עליזים״. כיום ישנן תרופות חדשות שהינן יעילות לפחות כמו קומדין ובטוחות ממנו מבחינת הסיכון לאירועי דמם. את הטיפול בנוגדי קרישה יש ליטול בלי כל קשר לתסמינים!!!
במקביל, יש לטפל בתסמיני הפרפור במידה ומקשים על חיי המטופל.

שמירת קצב לעומת האטת קצב

שתי הגישות לטיפול בפרפור פרוזדורים הינן:

1) שמירת קצב – על ידי היפוך חשמלי או כימי, טיפול תרופתי אנטיאריטמי, אבלציה (צריבה) של פרפור פרוזדורים. המטרה היא להיפטר מהפרפור.
2) האטה – לא מונע את הפרפור עצמו אך מאט את הדופק, מה שיכול לעזור מבחינה תסמינית.

קיים ויכוח עד היום לגבי הגישה הטובה יותר מבחינת תוצאים קליניים. הנטייה שלנו, כאשר הפרפור הינו תסמיני, במטופל לא מאוד מבוגר, היא לתת הזדמנות לגישת שמירת הקצב. לצורך כך מטפלים בתרופות מסוגים שונים ממשפחת התרופות להפרעות קצב לב. לפני התחלת טיפול אנטיאריטמיות יש לבחון תחילה את המטופל ולבצע מספר בדיקות שנועדו להבטיח היעדר התוויות נגד הטיפול בתרופה אטיאריטמית.

לצערנו לרוב התרופות יעילות מוגבלת במניעת הפרפור עם עד 30% הצלחה. התרופה היעילה יותר הינה ה-Procor שיעילה יותר מהאחרות אך בעלת פרופיל תופעות לוואי גבוה ועלולה לגרום לתופעות לוואי כמעט בכל מערכת בגוף, בדרך כלל בשימוש ממושך. במידה והיה ניסיון בתרופה אחת והמטופל לא סבל אותה או שלא השיגה שליטה בקצב הלב – קיימת אינדיקציה ברורה מאוד לביצוע הצריבה. פעמים רבות דחיית הצריבה וניסיונות נוספים לשלוט בפרפור על ידי מעבר לתרופות אחרות גורם לכך שבסוף מגיעים לפעולת הצריבה מאוחר מדי, כאשר סיכויי ההצלחה שלה יורדים גם כן.

במהלך פעולת האבלציה מתבצע ״בידוד ורידי הריאה״ המתנקזים לעליה שמאל שמהם באים רוב מקרי הפרפור פרוזדורים. קיימת התפתחות אדירה בטכנולוגיה לביצוע צריבות אלו בשיטות שונות ותוך שימוש במקורות אנרגיה שונים (הקפאה/חימום). המערכות של היום מאפשרות לנו התמצאות תלת ממדית בלב, ביצוע צריבות מדויקות, עם מגע טוב עם הרקמה, תוך איסוף פרמטרים רבים מקצה הקתטר איתו מתבצעת הצריבה. התוצאה היא שיפור בבטיחות פעולות אלו לצד היעילות שלהם לאורך השנים, לרווחת המטופלים הסובלים מהבעיה. לאחר פעולה מוצלחת ניתן להפסיק את הטיפול בתרופות אנטיאריטמיות בהיעדר אינדיקציה להישנות הפרפור. את הטיפול בנוגדי קרישה ממשיכים ללא כל קשר להצלחת הפעולה בשל הסיכון להישנות הפרפור.

ד"ר גיא רוזן – רופא מומחה בכיר בקרדיולוגיה ובהפרעות קצב לב

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר



הפרעות קצב הלב, הפרעות לב

בפורום זה תוכלו להתייעץ עם המומחים על נושאים כמו אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, השתלת קוצב לב, צרור פעימות, דופק במנוחה ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • פיענוח הולטר - האם המצב מסוכן ?
    נופר
    19/06/2019

    שלום,
    אני בת 27 , בריאה ללא היסטורייה של מחלות לב בבית.
    לפני כחודש ככל הנראה קיבלתי התקף חרדה ראשון בחיי.
    הרגשתי את כל הגוף קופץ לי, כאבים ולחץ בחזה ולאחר מכן עקב הלחץ הדופק הגיע גם ל150.
    בצעתי בידקתי אקג, אקו ובדיקת מאמץ - הכל יצא תקין.
    אני לא סובלת מדופק מהיר אלא רק לאחרונה מאז שהתחילו התקפי החרדה אני מדי פעם נלחצת אבל מרגיעה את עצמי.
    בדיקת הולטר הראתה 54-149 מהירות ממוצעת 70 , צרור קצר של NSVT 5 פעימות במהירות 170 ארגומטריה תקינה 10 מטס 8 דקות.
    אציין שלא הרגשתי את זה בכלל ולא הרגשתי משהו כזה עד היום , רק מדי פעם הדופק קצת עולה כשאני נלחצת לכמה דק בודדות (לא 150) הרופא המליץ ישר כדורים - קרדילוק , הלכתי לחוות דעת נוספת שבה הרופא ציין שהכל בסדר ולפי שאר הבדיקות אני תקינה.

    אשמח לשמוע חוות דעת נוספת
    והאם אני צריכה להיות בלחץ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נזק ללב עקב מצב נפשי קבוע?
    מורן
    18/06/2019

    שלום, אני בת 24 ורציתי לשאול מספר שאלות-
    מאז שאני ילדה אני חיה בהתקפי חרדה (נהיה גרוע מגיל 12 עד היום) כל יציאה מהבית מלווה בעלייה אוטומטית של הלחץ דם ודופק מהיר.
    אני מדברת על מצב יומיומי, קבוע ובלתי נשלט, הרבה מעבר ליכולות שלי.
    השאלה שלי היא: האם יכול להיגרם לי נזק ללב לאחר כל השנים האלה?
    הסיבה לשאלה הזו היא מכיוון שבחודשים האחרונים, מידי פעם יש לי תחושה מוזרה ( כמה פעמים בשבוע, או לפעמים בכלל לא)
    של מן דקירה באיזור הלב (או בלי) ואני מרגישה שהיד השמאלית שלי מעט חלשה ומעט אי נוחות בכף היד השמאלית (מן רצון לעסות אותה כל הזמן) ויש לי מן הבעה לא רצונית של הגבה (כביכול של כעס) בצד השמאלי (כן טכנית נשמע כמו סמפטומים כמעט של שבץ) אבל זה ברמה יחסית נמוכה ועובר לאחר רבע שעה/ 20 דקות.

    שאלה נוספת-
    מגיל צעיר מאוד גם כן וספציפית בקיץ, שאני קמה משינה יש לי דופק גבוה.. וזה עובר לאחר כמה דקות מדוע?

    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיואש ומבוהל , הפרעת קצב לא מובנת
    גוי
    08/06/2019

    שלום פרופסור
    בן 37 מעשן בריא לא נטל תרופות , כמה שבועיים אני מתלונן על הרגשה של פרפור בלב , של 2או 3 שניות הרגשה של 3 או 4 פעימות אחת בתוך השניה כאילו הלב דופק על סתם ומפרפר, הרגשה של סחרור חנק בגרון כאבים בחזה , עשיתי אגג השבוע תקין לא מצאו כלום , שלח אותי לאקו גם תקין לפני 3 חודשיים בדיקת מאמץ שגרתית גם תקין , היום בעבודה שלי הייתי במאמץ גבוה ועצבני בעבודה הרגשתי את הדופק על 200 דפיקות לא יכלתי לעמוד על הרגליים כמעט התעלפתי , לקחתי כדור לוריוון חצי כדור וזה עזר לי , אבל נשארתי עם כאבי רגליים וידיים מהתופעה, הלכתי לבית חולים קצב סינוס 64 ולא מצאו כלום , אמרו לי שזה יכול להיות פרפור פרוזדורים, שתי ההפרעות האלה גורמים לי לא לישון בלילה , לציין שהייתי מטופל כמה שנים בכדורים נגד חרדה והם העלימו לי את כל התופעות האלה , אחרי 10 שנים החלטתי שאני מפסיד הכל לאחר הפסקה של חצי שנה חזרו לי כל ההפרעות בקצב הלב בצורה עוד יותר קשה ,
    בנתיים ממתין לבדיקת הולטר שצריך לעשות , ב2004 עשיתי הולטר והיה לי אקסטרא סיסטולה ו pr מקוצר 0.11
    האם אני עובר פרפור פרוזדורים דר , ? האם אני בכיוון להפרעה קצב מסוכנת , פרפור פרוזדורים מופיע לכמה שניות בודדות ונעלם ? הדופק לא עולה פשוט הרגשה של 4 או 5 פעימות במכה אחת,
    סליחה על אורך ההודעה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • למה לא עונים לשאלה שלי דר?

    גוי
    09/06/2019

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    09/06/2019

    קודם כל, התלונות שאתה מתאר לא מתאימות לפרפור, אלא יותר לפעימות מוקדמות (אקסטרה-סיסטולי). אפילו אם נניח שהיה לך פרפור, במקרה של בחור צעיר ללא מחלות רקע (אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך מחלות כרוניות), הסיכון האמיתי של פרפור (סיכון לארועים מוחיים) שואף לאפס באנשים שמוך. בקיצור, מהתיאור שמסרת לא נראה שיש לך מה לדאוג, הטיפול בחרדה יכול לעזור. ובכל מקרה כדאי להיבדק ע״י קרדיולוג שיוודא על בסיס התיק הרפואי שלך שאכן כך הדבר.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • התייעצות לגבי השתלת דפיברילטור
    רחמים
    04/04/2019

    דוד שלי בן 59 עבר בעבר אוטם שריר הלב
    רציתי לדעת הדופק במנוחה שלו הרבה פעמים
    48-58 האם זה תקין ? רוצים להשתיל לו קוצב דפיברילטור בגלל הדופק שהוא מתחת ל60 ?
    יש לו גם אי ספיקת לב 30 אחוז השתלת דפיברילטור
    זה בגלל הדופק הנמוך? או בגלל דברים אחרים
    אציין שהוא לא ספורטאי....

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    15/04/2019

    ההחלטה על השתלת דפיברילטור לא קשורה לדופק נמוך אלא לעובדה שהדוד סובל מאי ספיקת לב שאנחנו יודעים כי מעלה סיכון להפרעות קצב לב קטלניות. בשל הדופק הנמוך יש הגיון לשקול השתלת דפיברילטור ״דו-לשכתי״ (אלקטרודה אחת בפרוזדור ואחת בחדר ימין).

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    09/06/2019

    דופק נמוך יכול להיות משני לעובדה שציינת שהוא ספורטאי וכנראה גם התרופות שהוא מקבל אחרי התקף הלב. הסיבה להשתלת מכשיר דפיברילטור היא לא הדופק הנמוך אלה תפקוד הלב הירוד שאנחנו יודעים ששם אותו בסיכון מוגבר להפרעות רצת לב מסוכנות. בגלל הדופק הנמוך כל כך הייתי שם לו דפיברילטור עם שתי אלקטרודות (אחת בעליה ואחת בחדר) ולא אחת (בחדר) ששמים בדרך כלל ברוב המטופלים. צריך לוודא שהאק״ג שלו בסדר ולא צריך עוד אלקטרודה (שלישית) שיכולה לעזור עם תפקוד הלב במטופלים מסוימים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • lbbb אקג וארגומטרייה- בירור
    אריאלה
    25/05/2019

    שלום רב,
    בת 69, (ברקע צריבה מוצלחת של רפרוף פרוזדורים לפני כשש שנים).
    לאחרונה בגלל תחושה של תעוקה בחזה בעת לילה שידרתי א.ק.ג. לנטלי (אני מנויה) ומצאו lbbb חדש. במיון - טרופונין שלילי וצילום חזה תקין וכן שאר בדיקות הדם. אקו לב תקין. ארגומטריה תקינה (במגבלות lbbb).
    שאלןתיי: 1. הבנתי שבנוכחות lbbb אין אפשרות לראות בא.ק.ג. סימני איסכמיה (כנ"ל בארגומטרייה). לפיכך האם יש טעם לשדר בעתיד א.ק.ג לנטלי? מה כן אפשר לראות בא.ק.ג?
    2. השבוע הין שוב מקרים של תחושת לחץ כבד בחזה ולא שידרתי שהרי אין טעם מחמת lbbb. איך אדע אם התופעה קשורה ללב או אולי משהו עיכולי. יש לציין שבד"כ יש הקלה עם נטילת לוסק/נקסיום/פאמוטידין וכדו', מקץ שעה /שעה וחצי.
    אודה על הבהרתך בשתי השאלות לעיל
    אריאלה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    01/06/2019

    שלום אריאלה,
    נוכחות של LBBB באק״ג אכן מפריעה לראות שינויים איסכמיים. לכן בדיקת ארגומטריה בנוכחות LBBB אינה מהימנה לזיהוי איסכמיה. על כן, במישהי עם תלונות על מיחושים בחזה יש טעם להשלים בירור לשלילת איסכמיה ע״י בדיקה אחרת שלא מסתמכת על אק״ג בלבד כגון מיפוי לב במאמץ או אקו לב במאמץ.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שינויים במדידה של חדר שמאל lvef מה אתה אומר
    יונתן
    20/05/2019

    שלום
    אני בן 29 אקו מאמץ ארגומטריה אקג דופלר ועוד בדיקות כלליות תקינות.
    לפני חודש עשיתי דופלר במנוחה אצל מפענח מסויים והבדיקה בכלליותה הייתה תקינה אם תוצאה של 60 % lvef
    השבוע עשיתי שוב בדיקה רק בדיקת אקו במאמץ אצל מפענח אחר ובדופלר במנוחה לפני המאמץ זה יראה 55% lvef
    יכול ליהות זה מדידה שונה של טכנאי ?
    או פיענוח שונה של רופא ? לא יודע למה להתייחס
    ושתי הערכים טובים ? מה הקטע של הירידה ב5 %?
    אשמח להסבר.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    01/06/2019

    מדובר בהבדל קטן שבהחלט יכול להיות קשור להבדלים טכניים בין הבדיקות. אפילו אם היה אותו טכנאי מבצע את הבדיקה בהחלט הבדלים כאלה זה משהו שרואים וזה לא אומר שבאמת יש הבדל בתפקוד הלב.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקו במאמץ דעתך לאור הנתונים
    גלעד
    19/05/2019

    שלום
    אני בן 31 עודף משקל 16 ק"ג בדיקות דם תריסיות צילום חזה הורמונים ועוד בדיקות תקינות מספר רב של אק"ג סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב דופק ממוצע 84-88 בזמן האחרון לא בכושר בעבר הייתי בכושר טוב קצת חרדות גם נוטל קלונקס 0.5
    הייתי שמח לפענוח הבדיקה זה במנוחה:
    סיבת הבדיקה: שלילת מחלה כלילית משמעותית בירור פלפיטציות
    תוצאה ערך נורמלי למבוגר
    אאורטה העולה 31 ממ'
    שורש האאורטה 36 ממ' (37 )
    D-2 פרוזדור שמאלי 32
    V-c שטח פרוזדור שמאלי 16 סמ"ר (15)
    רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29 ממ'
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 47 ממ' (53)
    עובי המחיצה הבין חדריות 11 ממ' ( 9-11)
    עובי דופן אחורית 9 ממ' (9-11)

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקו במאמץ דעתך לאור הנתונים המשך נתונים

    גלעד
    19/05/2019

    לסיכום בדיקת אקו דופלר -קרדיוגרפיה הראתה:
    איכות הבדיקה. טובה טכיקרדי במנוחה סינוס.
    חדר שמאל: גודל תקין. תפקוד איזורי תקין. תפקוד גלובלי שמור בגבול התחתון של הנורמה. 55% lvef. היפרטרופיה ללא תפקוד דיאסטולי.- e 0.60 a 0.65 e/a 0.9
    חדר ימין גודל תקין. תפקוד תקין.
    עליה שמאלית תקינה.
    עליה ימנית תקינה.
    מסתם המיטארלי תקין. מסתם האאורטלי תלת צניפי. מסתם הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית. מסתם הפולמונלי תקין.
    לחץ ריאתי סיסטולי 27 ממ"כ.
    מחיצה בינעלייתית שלמה. האאורטה העולה לא מורחבת.
    וריד נבוב תחתון תקין. פריקרדיום ללא נוזל.

    מאמץ ( פרוטוקול bruce )
    הופסק אחרי 7 דקות עקב העייפות והגעה לדופק המטרה.
    דופק במנוחה 120/דקה דופק בשיא המאמץ 194 / דקה שזה 102 % מהחזוי. ל.ד במנוחה 135/85 ממ"כ בשיא המאמץ 180/90 ממ"כ.תגובה המודינמית תקינה.
    עומס מירבי mets 8.1
    אק"ג במנוחה סינוס t שלילי בiii ii f
    אק"ג בשיא המאמץ- ללא עדות לאיסכמיה
    באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים.
    No evidence of new regional wall motion abnormalities at 102% of maximal age -predicted heart rate moderate exercise capacity normal hemodynmaic response to exercise
    השאלות שלי הבדיקה תקינה ? מותר לי לעשות ריצה ספורט?
    מה זה מסתם
    הטריקוספידלי -אי ספיקה טרויאלית? Lvef55% היה לי 60% לפני חודש שעשיתי אקו דופלר במנוחה מה פשר השינוי?
    וגם בדופלר לעומת דופלר מלפני חודש יש שינויים קטנים אני מדבר על אאורטה העולה פרוזדור שמאלי ובכול הקטגוריה ששלחתי לך בתגובה הראשונה יש שינויים קטנים מהדופלר במנוחה הקודם
    לסיכום מה דעתך בדיקה תקינה ? מותר לי לעסוק בפעילות גופנית?
    מה פשר השינויים שציינתי בפניך. עשיתי גם לפני חודש דופלר במנוחה שהיה תקין ומבחן ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה רק אם כושר נמוך
    אשמח שתענה לי על שני השאלות שרשמתי שתי התגובות תודה גדולה.
    תודה ענקית מראש !!!!!!!!!

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריצה קצרה וקלה ודופק מהיר
    ינון
    12/05/2019

    שלום
    אני בן 30 בשנים האחרונות רצתי המון הייתי בכושר נהדר כול ריצה במשך שעה, אף פעם לא נעזרתי בשעון דופק וכאלו.
    בחודשים האחרונים לא עשיתי פעילות אירובית ריצה וכאלה.
    אני בריא אין לי בעיות עשיתי בדיקות מקיפות .
    ניסיתי לחזור לרוץ ריצה ממש קלה במשך עשרים דקות הדופק הגיע לי ל170 מפעילות ממש קלה בדקתי אם האצבעות בעורקים.
    השאלה שלי אליך זה לא מסוכן דופק כזה מריצה כזאת קלה אפילו עבר ת170...איך מריצה ממש קצרה הדופק הגיע לי ל170
    ועבר אותו אפילו מה עצתך?
    אציין ארגומטריה,אקו דופלר ועוד בדיקות לב תקינות.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    13/05/2019

    לא מסוכן, אם תחזור לכושר, הדופק לא יקפוץ כל כך גבוה ומהר...

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ריצה דופק מהיר

    ינון
    14/05/2019

    שלום
    דופק בסיסי שלי 92 לא מסוכן ?
    אני מגיע לדופק ממש מהיר
    כול הבדיקות שעשיתי תקינות.
    אציין שעשיתי מבחן ארגומטריה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה אריטמיה הפרעות קצב.
    אבל תוך 7 דקות הגעתי לדופק 190 אחוז מעל הדופק מטרה שלי
    זה בסדר להתחיל ריצה ?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הולטר מה אתה אומר דוקטור לאור הנתונים
    אלירן
    12/05/2019

    שלום
    אני בן 25 עשיתי אקו דופלר במנוחה שהיה תקין.
    ארגומטריה תקינה אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות להפרעה או איסכמיה אך כושר נמוך.
    בדיקות דם תקינות ספירת דם כימיה בדם טרופונין תקינות כולל תריסיות צילום חזה תקין.
    דופק ברגיל נע בין 82 ל88 היו כמה פעמים לאחרונה שהדופק היה 100 ועד 120 שנבדק ויצא כסינוס טכיקרדיה ללא בעיות.גם כמה פעמים היה מן תעוקת חזה במנוחה. הבדיקות שציינתי עכשיו היו ממש לאחרונה בשבועות האחרונים.עשיתי אותם, הולטר ליממה עשיתי לפני שלוש שנים שהיה תקין, השאלה שלי אליך לאור הנתונים שהבאתי לך עכשיו האם לדעתך צריך כדאי גם להשלים בדיקת הולטר ליממה גם או שלא כזה צריך? מה דעתך ? לאור כול מה שרשמתי לך כאן

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    13/05/2019

    אני חושב ששאלת את השאלה כבר בוריאציה כזאת או אחרת מוקדם יותר ונתתי תשובה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הולטר שאלה........

    אלירן
    14/05/2019

    לא שאלתי תשאלה הזאת בשום ורציה אחרת
    מה נסגר איתך פעם ראשונה שאני מגיב פה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תרשים שעשיתי מעוניין לדעת מה זה אומר
    מתן
    02/04/2019

    שלום
    מאוד הייתי רוצה את חוות דעתך לגביי התרשים הנ"ל
    תודה ענקית מראש !!!! בעקבות דופק מהיר שהיה לי ולחץ דם קצת גבוה אני בן 30


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקג..............

    מתן
    13/04/2019

    שלום
    אשמח לחוות דעת

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אשמח לחוות דעת בעניין התרשים

    מתן
    28/04/2019

    שלום
    אשמח לחוות דעת.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    13/05/2019

    הקצב הוא ממקור ״סינוס״, מעט מהיר, והדבר העיקרי לציין הוא מה שאנחנו קוראים ״שינויי STT לא ספציפיים״ שמתבטאים אצלך בהשטחה של גלי T בתרשים האק״ג. הייתי ממליץ על ביצוע אקו לב ובדיקת קרדיולוג.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תרשים אק"ג המשך

    מתן
    14/05/2019

    שלום
    עשיתי אקו דופלר שיצא תקין במנוחה לחלוטין.
    עשיתי ארגומטריה שיצאה תקינה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תרשים אק"ג בקשר אליו

    מתן
    14/05/2019

    שלום
    קרדיולוג אישר שהתרשים תקין אך מהיר... לא ציין מה שציינת על הst שברוב המקרים הוא אמר לי הם חסרי משמעות באק"ג
    מה עוד שעשיתי אקו אחרי במנוחה והוא תקין לחלוטין

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה





יועצים בתחום

  • פרופ` דוד רוט
    פרופ` דוד רוט
    קרדיולוג מומחה, פרופ` דוד רוט - מאבחן ומטפל בבעיות לב ובמחלות לב, כמו התקף לב, מחלות מסתם, הפרעות קצב לב ועוד. בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר במכון לחקר הלב בוושינגטו... קרא עוד

אולי יעניין אותך גם

MGUS: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 30/04/2019 |
צפיות: 336
היא תוקפת את תאי הפלסמה ועלולה להתפתח למיאלומה נפוצה בהמשך חייה. כל מה שאתם צריכים לדעת על מחלת MGUS המסוכנת
קרא עוד
קרישיות יתר בהריון: תסמינים, גורמים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 04/04/2019 |
צפיות: 346
כ-15% אחוז מאוכלוסיית הארץ נחשבים לנשאים של קרישיות יתר, והם בסיכון מוגבר להיווצרות פקקת בכלי הדם. תופעה זו יכולה להיות גנטית מולדת או נרכשת כתוצאה מאורח חיים וגורמי סיכון נוספים. אז כיצד מאבחנים? איך מטפלים? ומדוע הריון מגביר את הסיכון לכך?
קרא עוד
טכיקרדיה חדרית: תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 28/03/2019 |
צפיות: 415
״טכיקרדיה חדרית״ היא הפרעה בקצב הלב התקין שמקורה במדורי הלב התחתונים, ה״חדרים״. הפרעת קצב זו גורמת לדופק לב מואץ ויכולה לגרום לאובדן הכרה ואף לסכנת חיים ללא זיהוי וטיפול נכון
קרא עוד
דלקת קרום הלב: מהם סימני המחלה וכיצד מטפלים בה?
ד"ר אביב מגר
| 16/10/2018 |
צפיות: 1,049
מרגישים כאבים בחזה בנשימה עמוקה? סבלתם לאחרונה ממחלת חום? ייתכן שיש לכם דלקת בקרום הלב. במקרה כזה ייתכן שאתם זקוקים לטיפול ולאשפוז בבית חולים
קרא עוד
כל כך טוב שזה רע: הכולסטרול ה"טוב" שבגוף יכול גם להזיק לכם
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 06/09/2018 |
צפיות: 939
מסתבר שגם אצל הכולסטרול, כמו בכל תחום בחיים – יותר מדי טוב יכול להפוך בסופו של דבר לרע בעבורכם
קרא עוד
עישון – מזיק לבריאות יותר ממה שחשבתם
פרופ` דוד רוט
| 21/08/2018 |
צפיות: 2,289
ידוע שעישון מזיק לבריאות, לא רק עישון סיגריות אלא גם עישון של סיגרים, מקטרות וסיגריות אלקטרוניות. נוסף לבעיות לב ולסרטן ריאות עישון אחראי באופן ישיר על מספר רב של מחלות העלולות לגרום למוות
קרא עוד
פרפור פרוזדורים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 13/05/2018 |
צפיות: 1,611
פרפור פרוזדורים הוא הפרעת קצב לב שכיחה אשר אינה מסכנת חיים בפני עצמה אך עלולה להוביל לקרישי דם ולשבץ
קרא עוד
קרדיומיופתיה: כל מה שצריך לדעת על מחלות שריר הלב
פרופ` דוד רוט
| 08/04/2018 |
צפיות: 1,421
קרדיומיופתיה היא קבוצה של כמה מחלות אשר פוגעות בתפקוד התקין של שריר הלב. תפקוד לקוי של שריר הלב יכול לגרום למצבים בריאותיים חמורים כמו הפרעות בקצב הלב ואי ספיקת לב
קרא עוד
כיצד להפחית את הסיכוי להתקף לב?
פרופ` דוד רוט
| 27/02/2018 |
צפיות: 1,737
התקף לב הוא מחלה שכיחה, אך באיתור של גורמי הסיכון ושינוי הרגלי החיים אפשר להפחית את הסיכויים ללקות בהתקף לב
קרא עוד
קרדיולוגיה מניעתית: כיצד אפשר למנוע מחלות לב?
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 22/01/2018 |
צפיות: 1,492
ישנם גורמי סיכון רבים שיכולים לתרום להתפתחות של מחלות לב. קרדיולוגיה מניעתית עוסקת בגורמים אלה ומציעה פתרונות להפחתת הסיכויים
קרא עוד