כיצד להפחית את הסיכוי להתקף לב?

התקף לב הוא מחלה שכיחה, אך באיתור של גורמי הסיכון ושינוי הרגלי החיים אפשר להפחית את הסיכויים ללקות בהתקף לב
פרופ` דוד רוט
| 053-4877793 | 27/02/2018 |
צפיות: 1,612
דירוג: 4.4 מתוך 21 הצבעות
התקבלו 21 דירוגים בציון ממוצע 4.4 מתוך 5
אוטם שריר הלב, או בכינוי הרווח שלו – התקף לב, הוא מחלת לב הנגרמת בשל שיבוש באספקת הדם ללב. ישנם גורמי סיכון רבים שיכולים להוביל להתקף לב, כמו סוכרת, עישון, השמנת יתר, ריבוי שומנים בדם ויתר לחץ דם. בשל כך, התקף לב הוא תופעה שכיחה. עם זאת, ישנן דרכים שיכולות לסייע בהפחתת הסיכויים ללקות בהתקף לב.

למידע נוסף היכנסו לפורום:
פורום קרדיולוגיה - רפואת לב

זיהוי גורמי הסיכון להתקף לב

הדבר הראשון שיש לעשות כדי למנוע התקף לב הוא לאתר את גורמי הסיכון שיכולים להוביל לכך. בעזרת כמה בדיקות פשוטות אצל רופא המשפחה ניתן לקבל מושג על המצב הבריאותי הכללי של הגוף ולאתר גורמי סיכון כמו ערכים גבוהים של שומנים ושל כולסטרול, סוכרת ולחץ דם גבוה. בדיקות אלה כוללות בדיקת לחץ דם שיש לבצע אחת לשנה, בדיקת פרופיל שומנים שהחל מגיל 20 יש לבצע כל שלוש שנים ובדיקת סוכר בדם בצום שיש לבצע אחת לשלוש שנים. גורמי סיכון נוספים הם עישון, השמנת יתר וחוסר פעילות גופנית. לאיתור שלושת אלה די במודעות עצמית. בהזנה של מדדים אלה למחשבון פרמינגהם כל אחד יכול להעריך את הסיכון שיש לו ללקות בהתקף לב בטווח של עשר שנים.

איתור של גורמי הסיכון והערכתם יעילים רק אם דואגים לטפל בערכים החריגים ובהחזרתם לנורמה. ניתן לעשות זאת באימוץ של הרגלי חיים בריאים הכוללים תזונה בריאה ומאוזנת, הימנעות מעישון, שמירה על כושר גופני ונטילת תרופות במקרה הצורך.

תזונה נכונה ופעילות אירובית לאיזון הכולסטרול

שמירה על תזונה נכונה מסייעת לא רק להורדה במשקל, אלא גם להפחתה של רמות השומנים בדם ולירידה בערכי הכולסטרול. מומלץ לפנות לתזונאי מומחה כדי להתאים את התזונה לפי ההיבטים הפיזיולוגיים וגורמי הסיכון. לאנשים בריאים שהערכים שלהם תקינים כדי לדבוק בדיאטה הים תיכונית העשירה בירקות, בדגים ובקטניות.

הפעילות הגופנית המומלצת ביותר למניעה של התקפי לב היא פעילות אירובית אשר מתאפיינת בפעילות מתונה ומתמשכת כמו הליכה, שחיה וריצה מתונה. לסוג פעילות זה יש יתרונות רבים, הוא משפר את הכושר הגופני, מוריד את לחץ הדם, מעלה את הרמות של הכולסטרול הטוב ומסייע לאיזון מחלת הסוכרת. יש לבצע פעילות זו חמש פעמים בשבוע במשך חצי שעה עד שעה.

כאמור, אחד מגורמי הסיכון החשובים להתקף הלב הוא עישון, ולכן גמילה היא הכרחית כדי להפחית את הסיכויים ללקות בו. מוטיבציה עצמית היא התנאי העיקרי כדי להיגמל. קופות החולים מציעות סדנות גמילה מעישון וכן ישנם תכשירים רפואיים במרשם רופא שיכולים לסייע כמו תכשירי ניקוטין ותרופות.

ערכים תקינים של כולסטרול טוב ושל כולסטרול רע

ישנם שני סוגי כולסטרול – כולסטרול טוב (HDL) וכולסטרול רע (LDL). רמת הכולסטרול הטוב צריכה להיות גבוהה מ- 40 מ"ג לדציליטר. נכון להיום אין טיפול תרופתי יעיל שיכול להעלות את רמת הכולסטרול הטוב בדם, לכן כדי להעלות אותו יש להפסיק לעשן ולהקפיד על פעילות גופנית קבועה. אצל אנשים בריאים ואצל אנשים עם סיכון בינוני ללקות במחלה טרשתית רמת הכולסטרול הרע בדם צריכה להיות נמוכה מ- 115 מ"ג לדציליטר, אצל אנשים שיש להם סיכוי גבוה ללקות במחלה טרשתית רמת הכולסטרול הרע צריכה להיות נמוכה מ- 100 מ"ג לדציליטר ובקרב אנשים עם סיכון גבוה מאוד ללקות במחלה טרשתית וכן אנשים עם מחלה מוכחת, אנשים עם אי ספיקת כליות משמעותית וחולי סוכרת שלהם גורם סיכון נוסף – רמת הכולסטרול הרע צריכה להיות נמוכה מ- 70 מ"ג לדציליטר.

הטיפול בכולסטרול גבוה מתבסס על שילוב של תזונה מתאימה עם פעילות גופנית וטיפול תרופתי. התרופות מקבוצת הסטטינים להורדת הכולסטרול יעילות ובטוחות לשימוש וכמעט ללא תופעות לוואי, למעט עליה של אנזימי הכבד ושל אנזימי השריר באחוז קטן מנוטלי התרופה. עליה זו אינה גורמת לפגיעה קבועה והיא חולפת לאחר שמפסיקים ליטול את התרופות הללו. במקרים שבהם הסטטין לבדו אינו מספיק אפשר לשלב אותו עם תרופה נוספת בשם אזטרול. כמעט בלתי אפשר להגיע לאיזון של רמות הכולסטרול ללא נטילת תרופות, בעיקר לאנשים רמת סיכון גבוהה. לפי הנחיות סל הבריאות ניתן לרשום אותן למטופלים מקבוצת סיכון גבוה מאד אשר רמת ה- LDL שלהם גבוהה למרות ניסיון טיפול בעזרת סטטין בשילוב אזטרול.

לחץ דם גבוה

אחד מהגורמים העיקריים הן למחלת לב כלילת והן לאירועים מוחיים הוא לחץ דם גבוה. לחץ דם תקין צריך להיות נמוך מ- 140/90, אך לחולי סוכרת ולאנשים הנמצאים בסיכון גבוה ללקות באירועי לב או במחלות לב מומלץ שלחץ הדם לא יהיה גבוה מ- 130/80.

הטיפול בלחץ דם גבוה מושתת על שלושה גורמים עיקריים – תזונה נכונה, פעילות ספורטיבית וטיפול תרופתי. ישנן תרופות רבות לטיפול ביתר לחץ דם כשהמטרה העיקרית היא להוריד את לחץ הדם עד שיגיע לערכים תקינים. גם את הערכים הללו קשה להוריד בצורה עצמאית ללא נטילת תרופות, בעיקר בקרב אנשים עם לחץ דם גבוה מאוד וכאלה עם סיכון גבוה ללקות במחלות לב.

סוכרת

סוכרת היא מחלה אשר פוגעת באיברים רבים בגוף, לרבות הלב ומערכת כלי הדם. הטיפול בסוכרת מבוסס גם כן על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית, וכן על טיפול תרופתי ואם צריך אז גם עם אינסולין. במקרים של סוכרת גבולית אפשר לשלוט במחלה בהקפדה על תזונה ועל פעילות גופנית גם ללא הטיפול התרופתי, אך ברוב המקרים יש להשתמש בתרופות כדי להגיע לערכים תקינים ומאוזנים.

אין להירתע מטיפול תרופתי כאשר הוא נחוץ למניעת התקף לב

במרוצת השנים בעבודתי כקרדיולוג המטפל בבעיות אלה שמתי לב שאנשים רבים חוששים מהטיפול התרופתי והם מתייחסים אליו באופן שלילי. ככל הנראה, גישה זו מבוססת על תופעות הלוואי הנלוות לתרופות. לכל תרופה יש תופעות לוואי, גם לתרופות הטבעיות, אך תופעות הלוואי מופיעות אצל אחוז נמוך מהאנשים הנוטלים את התרופה ובדרך כלל הן הפיכות, זאת אומרת שתופעות הלוואי חולפות כשמפסיקים ליטול את התרופה. לעומת זאת, הפגיעה של גורמי הסיכון מזיקה הרבה יותר מתופעות הלוואי של התרופות והן גם בלתי הפיכות. משכך, הסכנה באי נטילת התרופה חמורה הרבה יותר מאשר בנטילתה. על כן, אין לפחד ואין להימנע מטיפול תרופתי אם המצב הבריאותי דורש זאת. יש ליטול את התרופות ככתוב במרשם ויש להקפיד על מעקב תקופתי כדי לאבחן אם ישנן תופעות לוואי ולשנות את אופן הטיפול במקרה הצורך.

בניגוד לדעה הרווחת, צנתור והרחבה של העורק בעזרת בלון ותומכן אינם מונעים התקפי לב. הליך זה יעיל מאוד כאשר מבוצע בזמן התקף לב או כטיפול בתעוקת חזה, אך לא כטיפול מונע.
אם כן, כדי להפחית את הסיכוי ללקות בהתקף לב יש אחת לשנה לפנות לרופא ולעבור את בדיקות הסקר המאתרות את גורמי הסיכון. אם נמצאו כאלה יש להטמיע את השינויים הנדרשים בהרגלי החיים וליטול את התרופות במקרה הצורך.

נוסף למניעה של מחלות לב, בדיקות הסקר מסייעות גם באיתור גורמי תחלואה אחרים. כך, למשל, בבדיקות אלה אפשר לזהות סימנים של טרשת עורקים בעורקי הלב אשר עלולה לגרום לאוטם שריר הלב, טרשת בעורקי המוח אשר יכולה לגרום לאירוע מוחי וטרשת עורקים בעורקי הגפיים אשר יכולה לגרום לפצעים שאינם נרפאים ואף לאיבוד של הגפיים.

פרופ' דוד רוט – קרדיולוג מומחה בעל ניסיון רב בטיפול בחולי לב

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר



לקביעת תור עם פרופ' דוד רוט
קרדיולוג מומחה, פרופ' דוד רוט - מאבחן ומטפל בבעיות לב ובמחלות לב, כמו התקף לב, מחלות מסתם, הפרעות קצב לב ועוד. בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר במכון לחקר הלב בוושינגטון, ארצות הברית

קרדיולוגיה - רפואת לב

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלות לב, אירוע לב, ושיקום אחרי התקפי לב, אי ספיקת לב, קרדיולוגיה פולשנית, בדיקת אקו, בדיקת מאמץ, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • פעימות מוקדמות.
    אור
    23/04/2019

    דוקטור עשיתי את כל הבדיקות שיצאו תקינות מלבד פעימות מוקדמות שראו במאמץ

    הפעימות המוקדמות מגיעות תמיד בזמן הנשיפה , ככל שהנשיפה יותר עמוקה ככה ההרגשה שזה עומד להגיע מגיעה , זה אומר משהו?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    23/04/2019

    פעימות מוקדמות אינן מסוכנות במידה ואקו הראה תפקוד לב תקין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אקו דופלר במנוחה דופק מהיר
    רועי
    22/04/2019

    שלום רב
    למה הרופא משפחה שלי שלח אותי דווקא לבדיקת אקו דופלר במנוחה ? אציין שהאקו במנוחה יצא תקין אני בן 31 כאשר הדופק שלי הרבה פעמים במנוחה 100-120 האם זה הבדיקה הנכונה לגלות למה הדופק מהיר ? אקו דופלר במנוחה ? הקצב הממוצע שלי הוא 84 במנוחה לרוב...
    תריסיות תקין אין אנמיה ספירת דם כימיה דם תקין צילום חזה תקין
    מספר רב של תרשימי אק"ג אם דופק שנע בין 100 ל120 שהקצב הוא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב לסיכום למה עקב דופק מהיר נשלחתי לאקו דופלר במנוחה והאם זה נכון לדעתך ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    23/04/2019

    אקו במנוחה בודק את תפקוד הלב והמסתמים. אם ממצאי האקו תקינים זה שולל את אחת הסיבות לדופק מהיר לכן מקובל להפנות מטופל לבדיקה זו במסגרת ברור סיבה לדופק מהיר במנוחה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה אקו דופלר ודופק מהיר

    רועי
    23/04/2019

    שלום
    ותודה על התשובה הקודמת
    אבל איך בידיוק בדיקה כמו אקו דופלר במנוחה יכולה לאבחן אם הדופק המהיר נובע מבעיית לב או לא ?
    הרי הבדיקה בודקת דבריים מבניים מסתמים ושאר דברים אחרים...

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    23/04/2019

    אם תפקוד הלב נמוך הדופק עולה כדי לפצות על הירידה בתפקוד הלב. אם תפקוד הלב תקין סיבה זו לדופק מהיר נשללת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק מהיר במנוחה סיבות
    ירון
    22/04/2019

    שלום לך דוקטור
    אני בן 29
    הרבה פעמים במנוחה הדופק שלי עובר את ה100 יכול ליהות 104 108 120 וכו' מדדתי באותם רגעים דופק ממוצע שלי 86 עודף משקל של 10 ק"ג. היום לא עושה פעילות גופנית,בעבר עשיתי הרבה.
    אציין שעשיתי את מירב הבדיקות הבסיסיות הכול תקין בדיקות דם רגילות כימיה בדם תריסיות שתן צילום חזה אקו דופלר במנוחה תקין הכול תקין ועוד בדיקות אקג שעשיתי אבחן שהדופק הוא טכיקרדיה ללא סימני איסכמיה או הפרעות קצב אלא מקור הקצב סינוס טכיקרדיה.
    למדתי כבר ליהות אם זה בארבעה חודשים האחרונים זה קורה דיי הרבה, מה אני עושה יש לזה פיתרון ? כי שהייתי אצל קרדיולוג ושאלתי אותו על כדורים להורדת דופק הוא אמר שאני לא צריך..
    וטען שהוא לא רואה בעיה לבבית .
    יש פיתרון לדופק מהיר שבא במנוחה הרבה פעמים ועובר ת100 ? למרות שהוגדר כסינוס ולא נמצאה הסיבה אין אנמיה אין תריסיות
    זה מסוכן ? כמו שאמרתי בשלושה חודשים האלה לא כול יום אלא כול כמה ימים הדופק עולה מ100 עד 125 הלב פתאום יכול לפעום מהר ממש ולהגיע למהירות שתגרום למשהו בגוף ??או לעצור? ? בגלל זה..

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    23/04/2019

    דופק מהיר במנוחה בנוכחות: תפקוד לב תקין לפי אקו לב, תפקוד בלוטת תריס תקין, המוגלובין ברמה תקינה וללא מחלת חום סביר שנובע מכושר גופני נמוך-- כדאי לבצע פעילות גופנית סדירה ולשפר כושר גופני וגם לשמור על משקל תקין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איכות שינה ותרופות- בירור
    אבי
    22/04/2019

    שלום, לפני כחצי שנה חוויתי אוטם שריר לב.
    הנני נוטל אספירין, אפיאנט וליטרובה 40 מג. בנוסף, מזה כחודשיים אני נוטל רמיפריל 5 מג וביסופרול 1.25 מג (בעקבות לחץ דם הופעת פעימה מוקדמת שנצפתה בבדיקת מאמץ).
    לאחרונה השינה שלי אינה איכותי והנני מתעורר מספר רב של פעמים במהלך הלילה.

    בנוסף, הדופק שלי בלילה מאוד נמוך ויכול להגיע עד ל36 פעימות בדקה.

    האם ההתעוררויות יכולות להיות קשורות לתרופות? האם דופק נמוך זה יכול להיות מסוכן?
    האם ישנה המלצה להחליף את התרופות או להפסיק אחת מהם בעקבות הדופק הנמוך?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/04/2019

    דופק 36 בלילה לרוב לא מסוכן אבל אני ממליץ שתפנה לקרדיולוג שלך שישקול האם יש צורך בהמשך הקרדילוק - כמו כן כדאי שתבצע בדיקה במעבדת שינה כיון שדום נשימה בשינה עלול לגרום לשינה לא איכותית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • איכות שינה - המשך

    אבי
    22/04/2019

    פרופ' שלום,
    תודה על המענה.
    2 שאלות נוספות
    1) האם יתכן כי העייפות/איכות שינה ירודה הינה כתוצאה מאיזון לחץ דם "אגרסיבי מידי" (לחץ דם נמוך מאוד)?
    2) הקרדילוק ניתן עקב VPCS שהובחן במבחן מאמץ ובאקג לאחר מכן . האם יש טיפול תחליפי או שפשוט מוותרים על הקרדילוק (לאחר הנחיית רופא)?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    23/04/2019

    לא סביר שלחץ דם משפיע על איכות השינה.
    ב VPBS לא חייבים לטפל כיון שאין בהן סכנה במידה ותפקוד הלב תקין.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות הולטר לב- בירור
    סיגלית
    21/04/2019

    בת 70, כל חיי לחץ הדם שלי היה נמוך או תקין, בסביבות 120/80, לפעמים פחות. לאחרונה בעקבות מדידה אקראית שהייתה גבוהה עשיתי מדידות בבית במשך שבוע שהראו על אי יציבות בלחץ הדם ולכן נשלחתי לעשות הולטר ל"ד. אני מצרפת את התוצאה. מבקשת חוות דעת לגביה והאם מומלץ להתחיל טיפול תרופתי ואיזה? או שכדאי לראות גם קרדיולוג?
    אני רוצה לציין משהו נוסף, מזה שנים לקחתי אספירין 75 מ"ג למניעה, לאחרונה בעקבות מאמרים על הנזקים לגיל המבוגר שאלתי את רופאת המשפחה אם אפשר להפסיק לקחת את האספירין והיא אישרה לי להפסיק מאחר ואין לי בעיות הקשורות ללב. גם הפסקתי לקחת כדורי קלציום(לוקחת טיפות ויטמין די, צפיפות העצם תקינה אצלי).
    האם להפסקת האספירין יש קשר לעליית לחץ הדם?
    תודה, וסליחה על אורך השאלה.


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות הולטר לב

    סיגלית
    21/04/2019

    לא ניתן לצרף קובץ?


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    21/04/2019

    הפסקת אספירין לא גורמת לעליה בלחץ דם.
    יש לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא המשפחה שיחליט אם צריך טיפול בלחץ הדם

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאת הולטר לחץ דם

    סיגלית
    21/04/2019

    תודה על התשובה,
    אבל, ברור שאלך לרופא המשפחה שיחליט על הטיפול,
    אבל רציתי להתייעץ אתך אם לפי נתוני ההולטר אתה היית ממליץ
    למטופל שלך לקחת טיפול תרופתי או שהיית ממליץ אולי שינוי באורח חיים למשל.
    למה קיים הפורום אם התשובה היא לפנות לרופא המטפל?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    22/04/2019

    כדי להחליט אם להתחיל טיפול תרופתי או להמליץ שינוי באורח חיים צריך להכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך. בנוסף התצלום ששלחת של הולטר לחץ דם׳ באיכות גרועה וקשה לקריאה. לכן אין מנוס מפניה לרופא המשפחה. האתר לא מיועד להחליף ביקור אצל רופא, כלומר לתת המלצות קנקרטיות לגבי טיפול.
    האתר מיודע לספק מידע רפואי והמלצת כלליות- למשל חשוב לטפל בלחץ דם גבוה כדי למנוע ארועים מוחיים והתקפי לב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פעימות מוקדמות בדיקות- בירור
    אור
    21/04/2019

    דוקטור שלום
    אני בן 24 בדיקות שעברתי
    אקו לב : תקין
    הולטר : pvcs 3 ביממה
    בדיקת מאמץ : APCS בודדות

    הפעימות מגיעות בעיקר במאמץ של הגוף כמו ריצות , אם אני לא שותה מספיק וחולי

    כרגע אני חולה עם וירוס הצטננות וגרון השאלה שלי היא כזו , אני לא חווה כרגע פעימות מוקדמות אבל בעמידה מרגיש גירוי כזה בגרון שדי מפריע לי בנשימה לא יודע אם לקרוא לזה קוצר נשימה אבל תחושה כאילו כל רגע עומדת להגיע פעימה מוקדמת אבל זה לא קורה .. בשכיבה התחושה נרגעת.. מקשה עלי ממש , שיעול עוזר טיפה ..
    התחושה שאני מתאר מוכרת? אם כן זה נורמלי ולא מסוכן?
    יש טיפול שיכול להקל על התחושה הזו?

    והכי חשוב , זה בכלל קשור לפעימות המוקדמות ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    21/04/2019

    הסמפטומים הנוכחים שאתה מתאר קשורים למחלה הויראלית ולא לפעימות מוקדמות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לחץ דם סיסטולי גבוה
    אלמה
    21/04/2019

    שלום. בת 80 בריאה, לוקחת כל בוקר כדור אחד נורמיטן 25
    וכדור אחד ווזודיפ-קומבו 20. וכל ערב כדור אחד ווזודיפ 10.
    כל ערב הלחץ דם הסיסטולי (בלבד ) עולה ל 145 -לפני הכדור -.
    1. האם בגיל 80 סיסטולי 145 (לפני כדור ווזודיפ 10) זה תקין ?
    2. למרות ווזודיפ קומבו 20 כל בוקר, הסיסטולי עולה בערב.
    ואז עלי לקחת וזודיפ 10. להמשיך ככה? זה תקין לגילי ??
    תודה מראש.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    21/04/2019

    אם לחץ הדם לא עולה מעל 145 אין צורך לשנות טיפול תרופתי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תוצאות דופלר הוניות אחרי דימום מוחי
    אמא דואגת
    19/04/2019

    בני, חייל בריא בן 20, עבר לפני כ3 חודשים אירוע של דימום מוחי בצרבלום, ללא שום סיבה או פגיעה חיצונית.
    הדימום נפסק ספונטנית והוא לא נזקק להתערבות ניתוחית לניקוז.
    מאחר ובצנתור מוח לא נמצא שום פגם בכלי דם במוח, הוחלט לבצע אקו לב ודופלר בועיות (TCD Dopler)
    להלן התוצאות:
    אקו לב- דלף מינימלי מיטרלי וטריקספידלי
    TCD Dopler: עדות ל right to left shunt משמעותי
    מה משמעות התוצאות?
    יש לו תור ב7.5 לקרדיולוג, האם הממצא סובל דיחוי עד אז?
    אנחנו נכנסים לחול המועד ולא תהיה לנו זמינות של שום גורם רפואי
    תודה וחג שמח
    אמא דואגת

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/04/2019

    ה TCD מעלה חשד לקיום PFO כלומר פתח במחיצה בין הפרוזדורים בלב-- מצב הקיים אצל כ 20% מהאוכלוסיה. מצב זה לא קשור בסיכון לדמם מוחי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך לשאלה

    אפרת גוטליב
    20/04/2019

    תודה על התשובה
    אם ה PFO אינו קשור בדמם מוחי, מה הסיבה שהנוירולוג במרפאת שבץ מוחי הפנה אותו לבדיקה?
    האם יש לתקן את הפגם?
    הבנתי ש PFO אינו מצב תקין בבני אדם...
    שוב תודה וחג שמח

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    21/04/2019

    טיפול ב PFO נעשה במקרים בהם סבורים שהוא גרם לארוע מוחי. אם הנוירולוג סבור כך הוא יפנה לסגירת PFO הנעשית כיום בצנתור.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ארגומטריה תעוקת חזה- בירור
    בני
    19/04/2019

    שלום
    האם ארגומטריה היא בדיקה מספיקה לשלול תעוקת חזה כאב חזה אי נוחות בחזה ? כי שמעתי שיש חסרונות בארגומטריה לעומת בדיקות אחרות..
    כי עשיתי אקו לב במנוחה שיצא תקין.
    אז לא אעשה עכשיו אקו במאמץ.
    צילום חזה תקין טרופונין תקין בדיקות דם ועוד בדיקות כלליות אחרות תקינות.
    בגדול אם אקבע תור לארגומטריה זה ישפוך אור על מצב תעוקת חזה? שאני מרגיש מידי פעם לא הרבה..
    אני בן 31

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך שאלה ארגומטריה תעוקת חזה

    בני
    19/04/2019

    שלום
    חש את התעוקה הרבה במנוחה לפעמים במאמץ
    אשמח שתענה על שני השאלות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/04/2019

    ארגומטריה עשויה לשלול תעוקה במידה ומבצעים מאמץ טוב ומגיעים לדופק המטרה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • HDL - במה תלויים הערכים?
    מתעניין
    19/04/2019

    שלום, מעניין אותי לדעת, מה יכול להשפיע על רמות HDL? השבוע קיבלתי תוצאה של 79, כשלפני שנה זה היה קצת פחות מ 70. הLDL עלה מ 94 ל 104, עם טריג" של 45 הפעם. קראתי שHDL תלוי בגנטיקה, ולא ניתן להשפיע עליו יותר מדי. דווקא השנה עשיתי פחות פעילות גופנית, אותו משקל גוף, אבל אוכל הרבה אגוזים, וקצת הורדתי באכילת בשר אדום(מה שאולי השפיע על המוגלובין שירד ל 14).
    ושאלה נוספת: האם יש חשיבות לערכי CRP במחלות לב? הערך יצא 0.3.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/04/2019

    פעילות גופנית מעלה HDL במקצת. יש גם אגוזים שמעלים HDL
    CRP הוא מדד לדלקת ואם ערכו גבוה הוא סמן לסיכון גבוה יותר לטרשת עורקים והתקף לב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה





יועצים בתחום

  • פרופ` דוד רוט
    פרופ` דוד רוט
    קרדיולוג מומחה, פרופ` דוד רוט - מאבחן ומטפל בבעיות לב ובמחלות לב, כמו התקף לב, מחלות מסתם, הפרעות קצב לב ועוד. בוגר בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר במכון לחקר הלב בוושינגטו... קרא עוד

אולי יעניין אותך גם

קרישיות יתר בהריון: תסמינים, גורמים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 04/04/2019 |
צפיות: 195
כ-15% אחוז מאוכלוסיית הארץ נחשבים לנשאים של קרישיות יתר, והם בסיכון מוגבר להיווצרות פקקת בכלי הדם. תופעה זו יכולה להיות גנטית מולדת או נרכשת כתוצאה מאורח חיים וגורמי סיכון נוספים. אז כיצד מאבחנים? איך מטפלים? ומדוע הריון מגביר את הסיכון לכך?
קרא עוד
טכיקרדיה חדרית: תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 28/03/2019 |
צפיות: 258
״טכיקרדיה חדרית״ היא הפרעה בקצב הלב התקין שמקורה במדורי הלב התחתונים, ה״חדרים״. הפרעת קצב זו גורמת לדופק לב מואץ ויכולה לגרום לאובדן הכרה ואף לסכנת חיים ללא זיהוי וטיפול נכון
קרא עוד
דלקת קרום הלב: מהם סימני המחלה וכיצד מטפלים בה?
ד"ר אביב מגר
| 16/10/2018 |
צפיות: 922
מרגישים כאבים בחזה בנשימה עמוקה? סבלתם לאחרונה ממחלת חום? ייתכן שיש לכם דלקת בקרום הלב. במקרה כזה ייתכן שאתם זקוקים לטיפול ולאשפוז בבית חולים
קרא עוד
פרפור פרוזדורים: כל מה שצריך לדעת על הפרעת הקצב
ד״ר גיא רוזן
| 26/09/2018 |
צפיות: 2,119
בשנים האחרונות ישנה עלייה ניכרת במספר החולים בפרפור פרוזדורים – הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר בקרב מבוגרים. על כן חשוב לדעת מה הגורמים לה וכיצד מטפלים בה
קרא עוד
כל כך טוב שזה רע: הכולסטרול ה"טוב" שבגוף יכול גם להזיק לכם
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 06/09/2018 |
צפיות: 847
מסתבר שגם אצל הכולסטרול, כמו בכל תחום בחיים – יותר מדי טוב יכול להפוך בסופו של דבר לרע בעבורכם
קרא עוד
עישון – מזיק לבריאות יותר ממה שחשבתם
פרופ` דוד רוט
| 21/08/2018 |
צפיות: 2,167
ידוע שעישון מזיק לבריאות, לא רק עישון סיגריות אלא גם עישון של סיגרים, מקטרות וסיגריות אלקטרוניות. נוסף לבעיות לב ולסרטן ריאות עישון אחראי באופן ישיר על מספר רב של מחלות העלולות לגרום למוות
קרא עוד
פרפור פרוזדורים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 13/05/2018 |
צפיות: 1,481
פרפור פרוזדורים הוא הפרעת קצב לב שכיחה אשר אינה מסכנת חיים בפני עצמה אך עלולה להוביל לקרישי דם ולשבץ
קרא עוד
קרדיומיופתיה: כל מה שצריך לדעת על מחלות שריר הלב
פרופ` דוד רוט
| 08/04/2018 |
צפיות: 1,315
קרדיומיופתיה היא קבוצה של כמה מחלות אשר פוגעות בתפקוד התקין של שריר הלב. תפקוד לקוי של שריר הלב יכול לגרום למצבים בריאותיים חמורים כמו הפרעות בקצב הלב ואי ספיקת לב
קרא עוד
קרדיולוגיה מניעתית: כיצד אפשר למנוע מחלות לב?
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 22/01/2018 |
צפיות: 1,412
ישנם גורמי סיכון רבים שיכולים לתרום להתפתחות של מחלות לב. קרדיולוגיה מניעתית עוסקת בגורמים אלה ומציעה פתרונות להפחתת הסיכויים
קרא עוד
פקקת ורידים עמוקים: גורמים, תסמינים ודרכי טיפול
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 18/12/2017 |
צפיות: 1,888
פקקת ורידים עמוקים נגרמת מקרישי דם בוורידים העמוקים בגוף אשר מונעים זרימת דם תקינה. המצב יכול להתרחש בעקבות ישיבה ממושכת בטיסה או בנסיעה ארוכה
קרא עוד