האם חייבים לבצע מבחנים ממוחשבים לצורך אבחון הפרעת קשב?

מבחנים ממוחשבים לאבחון בעיות קשר וריכוז אינם בגדר חובה, אך הם מהווים אמצעי עזר לאבחון הפרעת קשב, כאמצעי תומך החלטה באבחון הכולל שאלונים, מבחנים ממוחשבים, התרשמות קלינית בהתבסס על מפגש הם ההורים והילד או המבוגר
| 053-4877808 | 26/02/2018 |
צפיות: 355
דירוג: 5.0 מתוך 10 הצבעות
התקבלו 10 דירוגים בציון ממוצע 5.0 מתוך 5
מצאתי לנכון לעדכן בנושא תפקידם של המבחנים הממוחשבים (מבחן טובה, מבחן מוקסו ומבחן בי אר סי – יש עוד מבחנים כגון קונרס ממוחשב אך הם פחות שכיחים בארץ ככלי אבחוני) באבחון של הפרעת קשב וריכוז – ADHD.

לפרטים נוספים היכנסו לפורום:
פורום הפרעות קשב וריכוז

האם חייבים לבצע מבחנים ממוחשבים לצורך אבחון הפרעת קשב?

א. הדרישות הבינלאומיות בהתייחס לאבחון הפרעות קשב לא מחייבות שימוש במבחנים אלו ויש
מומחים רבים, כולל רופאים העוסקים בתחום זה, השוללים מכל וכל את תפקידם ותרומתם
של מבחנים אלו לאבחון.
ב. בהתבסס על נסיוני יש בהחלט מקום לביצוע מבחנים אלו: ראשית בבחינת "הצדק
לא צריך רק להעשות אלא גם להראות", כלומר חשוב שההורים והמאובחנים יראו
נתונים אובייקטיביים (במידת דיוק זו או אחרת) ושלא יחושו כי האבחון מתבסס בלעדית
על דוח ההורים והמורים (עם האמירה הידועה שהורים אוהבים לצטט "המורות רוצות
רובוטים, שקט בכיתה").

מה תפקידם של מבחנים ממוחשבים בתהליך האבחון?

א. המבחנים השכיחים בישראל הם מבחן טובה, מבחן מוקסו, מבחן בי אר סי (נוסף להם יש
עוד מבחנים כגון קונרס ממוחשב).
ב. מבחנים אלו מספקים לנו נתונים המתבססים על מדדים ומבחנים פסיכולוגים קלאסיים כולל
קשב מתמשך, מדדי קשב, אימפולסיביות ועוד. בכך הם מעשירים את האבחון המתבסס
לעתים תכופות על דוחות הורים ומורים וכן על שאלוני קונרס ככלי אבחוני עיקרי (לעתים
תכופות בלעדי).


מבחן בי אר סי - BRC

א. ב- 2016 יצאה המהדורה חדשה של מבחן בי אר סי – גירסה זו מאפשרת ביצוע מהיר
של המבחן עם או בלי מתן ריטלין תוך קבלת תשובות מיידיות.
ב. מבחן בי אר סי –BRC – מהווה גשר בין תחום האבחון הנוירולוגי הקלאסי לבין
הפסיכולוגיה, כאשר הוא משלב מדדי קשב, מדדי זיכרון ותפקודים ניהוליים ובכך הוא מהווה
השלמה חשובה לאבחון הקליני.
ג. יש מקום במבחן זה לתיקונים ושיפורים, אבל מבחינתי זהו מבחן מלהיב המאפשר לנו,
הרופאים, "להשתחרר מכבלי הקונרס (המקוצר)" ולשלב באבחון תחומים נוספים הקשורים
לאבחון הפרעת קשב.

מבחן טובה

א. מבחן טובה "הישן והטוב" (אם כי יש כאלה שחושבים שהוא לא טוב) אשר למרות הוותק
שלו יכול גם כיום להוות אבחון עזר בתחום זה. עם זאת יש להדגיש כי מבחן זה נתון
בקלות להטייה, או במילים לא מכובסות לזיוף, בעיקר באוכלוסיית המבוגרים –שיעור הזיוף
של המבחן בקרב סטודנטים המאובחנים אצלי הוא גבוה ביותר למרות האזהרות והתדרוך שלנו
בנושא.
ב. היתרון הגדול של המבחן הוא שהוא מאוד משעמם ולכן בודק את נושא יכולת ההתמודדות
עם מטלה מאוד משעממת.

מבחן מוקסו

א. כמובן יש להזכיר את הגאווה הישראלית שלנו, מבחן מוקסו המהווה משום פריצת דרך,
המשלב את נושא המסיחים החזותיים והקוליים שלא קיים בשום מבחן אחר.
ב. הערה – מבחן זה צריך עוד להבשיל מבחינת התיקוף הסטטיסטי (של נושא המסיחים).

מספר הערות גם לגבי שאלון קונרס שהוא השאלון השכיח בארץ לאבחון הפרעות קשב:

קונרס מקוצר

א. לשאלון קונרס "המקוצר" המשלב 18 פריטים יש בהחלט בעל שיעור דיוק גבוה.
ב. עם זאת, הקונרס המקוצר לא משלב תחומים נוספים כגון תפקודים ביצועיים ואבחנה מבדלת
של הפרעת קשב.

קונרס ארוך

א. זהו שאלון הרבה יותר מפורט, של מעל 100 סעיפים, המאפשר לקבל תמונה כוללת על
תפקודו של הילד בתחום הלימודי, ההתנהגותי, החברתי.
ב. לשאלון קונרס הארוך אני מוסיף פריטים הקשורים לאבחנה מבדלת של תחומים נוספים כגון
ODD/Conduct disorder, דיכאון בילדים וכן ASD(אוטיזם).

חשוב מאוד לנסות ולאבחן תחלואה נלווית ולא להסתפק באבחון של ADHD רק על פי הקריטריונים הקלסיים!!!

לסיכום - אבחון הפרעת קשב צריך להיות אבחון הבוחן הבטים אבחנתיים שונים. נוסף לתסמיני הפרעת הקשב, חשובה ערנות קלינית לגבי תחלואה נלויית, התבססות על כלים אבחנתיים כולל שאלונים, מבחנים ממוחשבים, התרשמות קלינית בהתבסס על מפגש הם ההורים והילד, קביעת תוכנית כוללנית לטיפול עם יצירת תחושת אמון של ההורים והמטופלים על מנת להבטיח הצלחת הטיפול.

לא פחות חשוב להמשיך וללוות את המשפחות גם לאחר קביעת אבחנה ותוכנית טיפולית –לצורך כך אני מקיים תקשורת עם ההורים בוואצפ, במיילים ובטלפונים עם המשפחות– זוהי המלצתי לכל הגורמים המטפלים – לאפשר נגישות להורים ולילדים ולאפשר קו יעוץ פתוח וזמין.
מנסיוני תוכנת וואצפ מהווה פתרון מצוין כערוץ תקשורת ידידותי ונוח.

ד"ר עדי אדר – מומחה לנוירולוגיה ולהתפתחות הילד. מנהל את מכון אדר – מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר



הפרעות קשב וריכוז

הילד מתקשה לשבת יותר מחמש דקות? פורום הפרעות קשב וריכוז הוא המקום שלכם להתייעץ בנושא הפרעות קשב, הפרעות ריכוז, ליקויי למידה, ריטלין,ADHD,ADD היפראקטיביות, פסיכולוגית ילדים, קשיי למידה, TOVA, דיסלקציה, דיסקלקולציה, דיסגרפיה, אבחון ועוד
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • צמרמורות עם ריטלין
    ADD
    22/06/2018

    שלום,
    לאחר נטילת ריטלין la 70mg חלה אצלי תופעה של צמרמורות בכל הגוף, האם מדובר בתופעה שכיחה שתחלוף או תופעה מסוכנת שמצריכה היוועצות עם הרופא?
    *אולי חשוב לציין שאני לוקחת יחד גם נוגדי דיכאון

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלות לגביי הכדור ויואנס 50 מג
    גיא
    20/06/2018

    היי דר, אני נוטל ויואנס 50 מג כבר שנתיים בערך והכול טוב כדור מעולה, הבעיה שכאשר קורה שיש יום שאני לא נוטל אותו אני מרגיש עייפות ברמה מפחידה כאילו אני משלים שעות שינה ככה כמה ימים. בנוסף לכך רציתי לשאול האם יש צורך לנטול את הכדור גם בשירות הצבאי למרות שהתפקיד לא דורש ממני ריכוז כזה גבוהה כמו בבית הספר והאמת שאני מסוגל לתפקד גם בלי הכדור פשוט הכדור עוזר לי, מרגיש יותר טוב איתו, מרגיש שהוא תורם. מצד שני פה אני חושד שאולי בעצם התמכרתי לכדור. האם אלו הם התסמינים?. האם גם כבר ידוע על התופעות לוואי של הכדור לטווח הארוך? הכוונה לכמה שנים.

    תודה רבה, מקווה שתענה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי של ריטלין
    נעמה
    17/06/2018

    היי
    אני בת 26 סטודנטית
    מאובחנת מגיל צעיר ולוקחת ריטלין שנים רבות
    אחרי ניסויים סכל מיני סוגים הבנתי שהטוב ביותר בשביךי הוא ריטלין רגיל (2 כדורים כל פעם 20 מג)
    בדרל כלל לוקחת פעם בבוקר בסביבות 10 ואז שןב בשעות הצהרים לקראת 15
    יש תופעות לוואי קלות - חוסר תיאבון, צימאון ודופק מואץ וחזק אבל כל אלו לא מפריעים
    הבעיה היא עם בעיות ההירדמות - בימים בהם אני לוקחת אץ הריטלין אני לא מצליחה להירדם שעות רבות (לפחות 12 שעות מהכדור האחרון) רציתי לדעת האם יש דרך להקל על תופעה זו? אני לא רוצה לוותר עת הריטלין או לשנות את הסוג כי זה מאוד עוזר לי אבל כן רוצה לישון.
    אציין שאני כן עייפה אבל לא נרדמת ובתמ ריטלין אין לי אץ הבעיות הללו
    מה עושים? אשמח לטיפים

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עלייה המשקל והשפעה של ריטלין
    נעם
    17/06/2018

    אני כבר כמה שנים לוקחת ריטלין ועובד עלי מצוין. לאחרונה העליתי קצת במשקל, לא הרבה, אבל אני חושבת שזה משפיע על ההשפעה של הריטלין. האם נכון? צריך להעלות את המינון בגלל 3-4 קילו?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמעט שבועיים עם אטנט - ייעוץ
    אייל
    30/05/2018

    שלום,
    אני בן 31. משקל 75 קג וגובה 1.76 כבר שנים שחשדתי שיש לי הפרעות קשב וריכוז אבל אף פעם לא הייתי בטוח. כשהייתי בתיכון איבחנו אותי עם הפרעות קשב ונתנו לי הקלות במבחנים, אבל לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. בעבודה תמיד הרגשתי שהיו ימים שאני ממש צריך לעבוד קשה בשביל להיות מרוכז יותר מהאחרים יום אחד חבר לעבודה נתן לי רבע כדור אדרל והרגשתי פשוט מדהים כאילו המח שלי חושב בצורה ישרה וממוקדת, ושאני מצליח לדבר שוטף ומלא בביטחון עצמי פניתי לניורולוג פרטי, סיפרתי את אותו סיפור בקצרה ותוך כמה דקות הוא הביא לי מרשם לאטנט 30, בטענה שהוא יכול לראות שיש לי בעיות קשב וריכוז ושכבר אובחנתי בעבר. הוא אמר שאני יכול לקחת אותו בימים שארגיש לא מאוזן. בחרתי להתחיל ב15 מג והרגשתי בסדר בלי הרבה תופעות לוואי חוץ מכאב ראש ביום הראשון. ופחות תחושת רעב עם יובש פה בכל הפעמים שלקחתי. אבל ראיתי שההשפעה היא לטווח קצר מאוד אז החלטתי לקחת 30, לקחתי בשעה 12 בצהריים. הרגשתי מפוקס למשך כל היום אבל זה עשה לי ממש בעיות שינה בלילה הצלחתי להרדם רק ב7 בבוקר, אותו דבר ביום אחרי היה לי ממש קשה לישון. החלטתי לא לקחת את התרופה מיום חמישי למשך כל הסופש והבעיות שינה הסתדרו אחרי יום וחצי. הבנתי שצריך לקחת את התרופה מוקדם יותר אז לקחתי אותה בין 9 ל10 בבוקר ביום שני ועוד פעם היה לי קשה לישון עד 6 בבוקר. עכשיו אני קצת מבולבל לגבי המינונים, אני מרגיש שהתרופה ממש עוזרת לי אבל אני קצת מתוסכל ומפוחד מהבעיות שינה הנלוות, האם זה משהו זמני שיסתדר לבד עם לקיחת התרופה? או אולי אני צריך לשנות את המינון שוב? כמו כן אני קצת מפחד לגבי התלות של התרופה, כמה פעמים מומלץ לקחת בשבוע בשביל לא לפתח תלות מוגזמת? ומה כדאי לאכול כשלוקחים את התרופה? תודה מראש על התשובות

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי חמורות מאד - פוקלין
    אמא מודאגת מאד
    26/05/2018

    בנינו, בן 6, ASD בתפקוד גבוה, משולב בגן רגיל. הבעיה העיקרית אצלו היתה היא קשב נמוך מאד ומוסחות גבוהה. התחלנו טיפול תרופתי. את הריטלין הפסקנו לאחר יומיים כשראינו שהוא לא מגיב טוב. ניסינו אטנט במשך חודש שגרם לחרדות ומחשבות שוא ולכן הפסקנו. נסינו פוקלין במשך שבוע. כתוצאה מהתרופה החלו התקפים קשים מאד בהם הילד נושך ומכה את עצמו הסובבים אותו וכן חרדות קשות מאד. תופעות שלא היו כלל בעבר . הקשב עצמו נמוך ביותר. כבר כמעט 3 חודשים אנחנו לא נותנים את התרופה ועדיין הוא לא חזר לעצמו. הפסיכיאטרית טוענת שזה הפיך אך אינה יודעת כמה זמו יקח לו לחזור לעצמו.
    בנינו הפך מילד טוב מזג שיכל לתפקד עצמאית בגן לילד מנותק, אומלל ואלים המסוכן לעצמו ולסביבה. לפי המחקרים שבוצעו על התרופה, מהו הזמן המירבי בו לוקח לתסמינם לעבור? האם ישנן סטטיסטיקת מדויקות לגבי מקרים כאלו? האם יתכן שנגרם נזק בלתי הפיך?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי בעקבות נטילת פוקלין.

    ד''ר עדי אדר
    28/05/2018

    שלום לך
    אני מניח שהתופעות שאת מתארת לא קשורות במישרין לפוקלין אם כי אני מבין שיש סמיכות בין התופעות לבין נטילת התרופה למשך פרק זמן קצר של שבוע.
    מומלץ להתייעץ עם הפסיכאטרית כאשר יש לשקול טיפול בריספרדל.

    בברכה,
    ד' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי חמורות מאד- פוקלין - המשך

    אמא מודאגת מאד
    29/05/2018

    התופעות התחילו אכן מספר ימים לאחר חילת לקיחת התרופה וברגע שהבנו שזו תופעת לוואי הפסקנו מיד. לפסיכיאטרית המטפלת אין ספק שמדובר בתופעת לוואי של התרופה (אחרת אך אפשר להסביר שינוי קיצוני ופתאומי כל כך מלבד התרופה שאחד מתופעות הלוואי הידועות שלה זה התקפי חרדה?!). מובן שכשיו לא ניתן לו שום תרופה פסיכאטרית, מספיק נזק כבר נגרם. אנחנו נעזרים בינתיים במנתחת ההתנהגות שלנו. הפפסיכאטרית טוענת שלפעמים לוקח חודשים עד שהתופעות חולפות.
    השאלה שלי היא מדוע אין סטיטיסטיקיות מדויקות לגבי מקרים כאלו אם אכן התרופה אכן נבדקה ונמצאה לכאורה בטוחה לשימוש

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה וצעקנות לילדה בת 15
    ענת
    17/05/2018

    ביתי בת 15 מאובחנת כסובלת מ ADD. היא נוטלת קונצרטה זו שנה שניה. כאשר היא ללא התרופה היא "כמעופפת" ואינה שמה לב לנעשה סביבה. אך, כאשר הינה נוטלת את התרופה יכולותיה הלימודיות והמיקוד המחשבתי שלה משתנה ללא הכר וכך גם ציוניה והישגייה הלימודיים (אשר גרמו למוריה לא להאמין לשינוי שחל בה ולחשוב שהיא מעתיקה או משקרת... לצערי הרב). אך לצד כל היתרונות של הטיפול התרופתי ישנם תופעות אשר גורמות לאופיה של ביתי להשתנות כאשר היא תחת השפעת הכדור, לדוגמא: חוסר תיאבון מוחלט!, התמקדות והתמסרות טוטאלית ללימודים ולציונים (גם כאשר היא חוזרת הביתה מהלימודים, היא מנצלת כל רגע שהיא תחת השפעת הכדור ללמידה) וכן היא מרבה לענות בצעקנות!!! בעיקר כאשר מדובר בנושא לימודים. דבר זה יוצר התנגחויות רבות עם המחנכת החדשה שהגיעה לכתה (זו שנת העבודה הראשונה שלה כמורה) לדוגמא: שבוע שעבר הייתה פעילות חוויתית בביהס ולמחרת מבחן גדול במדעים. ביתי בחרה שלא ללכת אלא ללמוד למבחן הקשה (כי היא רואה בביהס מקום ללמידה בלבד) למחרת המורה כעסה מאוד והחליטה להוריד לה ציון בתעודה באחד המקצועות שהיא מלמדת אותה. ביתי כעסה מאוד וניסתה לדבר איתה וכשזה לא הלך היא צעקה על המורה שאין זה הוגן להוריד ציון שעבדתי עליו רבות. כמובן שביתי מייד התקשרה לשתף אותי באירוע. ולאחר מספר דקות קיבלתי הודעה מהמורה שאני מוזמנת לשיחה אצל המנהלת.
    שאלתי האם ישנו קשר ישיר בין נטילת התרופה (קונצרטה במינון 37 מג) לבין צעקנות. והאם ישנה דרך לטפל בזה.
    ביתי אינה מוכנה בשום פנים לוותר על התרופה למרות שהיא יוצרת אצלה חוסר תיאבון מוחלט עד הערב וביתי מאוד רזה עד גבול תת-משקל.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה וצעקנות....

    ד''ר עדי אדר
    28/05/2018

    שלום לך!
    אכן תיאור מאוד מעניין של תפקוד בהשפעת קונצרטה !
    אני חושב שבמקרה כזה צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה כלומר ההשפעה החיובית של הטיפול על הילדה ועל השגיה.מבלי להיות מעורה לחלוטין בפרטי המקרה שאת מתארת נשמע לי התנהלותה של המורה מעט תמוהה....
    בכל מקרה מומלץ לנהל שיחה עם הצוות החינוכי שיפרגנו ויעודד אותה ובוודאי לא להתעמת איתה.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • צריך לשלב טיפול פסיכולוגי CBT \ אימון ADD

    לא רופא
    29/05/2018

    אני לא רופא אבל מידע שיש לי על הנושא:

    א. יש לוודא עם פסיכיאטר שמדובר בהפרעת קשב ולא בתופעה אחרת עם תסמינים דומים (דיכאון OCD וכו).

    ב. לעבור עם פסיכיאטר תהליך התאמת תרופה ומינון - יכול לקחת כמה מפגשים.

    ג. אדם שהתרגל להתנהגות מופרעת קשב צריך כלים לווסת את עצמו, התרופה מנטרלת רק את אפקט המוסחות.

    שימי לב לא מדובר על טיפול דינמי בשיחות אלא טיפול הישגי ובר יעדים.

    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רטלין בנוסף לשאר הכדורים
    ליאת גיל
    29/05/2018

    שלום רב,

    אני נוטלת מס' שנים אנפרניל 150 מג'
    אמביאן 12.5 מג'
    וסרוקוול 50 מג'.
    האנפניל טיפל בי היטב גם לדיכאון וגם לכאבי הפיברומיאלגיה.
    עליתי 20 קג. כולל דייטות למינהן.
    רציתי לדעת אם הרטלין יכול לעזור לי לחוסר הריכוז שנגרם לי מהפיברומיאלגיה.לא מצליחה לקרוא ספר או להתרכז בהרצאה.
    ועל הדרך יטפל בתיאבון.
    האם שילוב זה מתאים?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ריטלין, קונצרטה, אטנט ובעיות בלב
    מיכל35
    15/05/2018

    שלום, לפני מספר חודשים התחלתי לקחת ריטלין, והכדור הזה שינה לי את החיים. לצערי הוא גם גרם לי לתופעות לוואי של דפיקות לב מאוד חזקות ולחץ בחזה. החלפתי לקונצרטה בעצת הרופא, אבל אותן תופעות ממשיכות לקרות. הוא רוצה להחליף לי לאטנט, אבל לפי מה שאני קוראת אני רואה שיש לו אותן תופעות לוואי ואפילו יותר בעניין של לחץ בחזה ודפיקות לב. עשו לי צילום לב ואקג לפני מספר שבועות בעקבות תלונות שלי על דפיקות לב ולחץ והכל היה נראה תקין. כרגע הלחץ בחזה קורה בעיקר אחרי שכיבה (לא לחץ מאסיבי שאי אפשר לעמוד בו) ודפיקות הלב באקראיות, לעיתים אחרי מאמץ פיזי, בשכיבה או אפילו כשהתרופה מפסיקה להשפיע (אחרי 12 שעות).
    השאלות שלי: 1. האם אפשרי להמשיך עם קונצרטה למרות הלחץ בחזה וזה יכול לעבור אחרי תקופת הסתגלות, או שזה אומר שזה מזיק ללב וצריך להחליף תרופה?
    2. האם אטנט באמת יכול להיות פתרון יעיל ושווה לנסות אותו, או לנסות לבקש ויואנס או פוקלין? (כרגע מחכים לאישור משרד הבריאות לאטנט)
    תודה רבה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אוסיף גם

    מיכל35
    15/05/2018

    שאני מטופלת באלטרוקסין וכרגע יציבה מבחינת בלוטת התריס.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוספת אחרונה...

    מיכל35
    15/05/2018

    התרופות במינון נמוך. ריטלין התחלתי ב-10 ועברתי ל-20, קונצרטה - 27 מ"ג.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תכשירי ריטלין וטכיקרדיה

    ד''ר עדי אדר
    28/05/2018

    שלום לך
    כל תכשירי הריטלין עלולים לגרום לדופק מהיר - טכיקרדיה.
    בדרך כלל מדבור בתופעה שנמשכת דקות ספורות ולא כרוכה בסיכון משמעותי.
    רצוי במקרה כזה לעלות בהדרגה במינון התרופה.
    יתכן ואטנט יגרום פחות תופעה זו.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויאפקס xr יחד עם ריטלין la
    ליטל
    18/05/2018

    שלום, אני נוטלת ויאפקס xr 300mg נגד דכאון ויחד מטופלת גם על ידי ריטלין la 20mg לבעיית קשב וריכוז.
    לאחר נטילת שני הכדורים, אני חווה עייפות גדולה ובעצם תחושת ההפך ממה ששני הכדורים אמורים לספק.

    ידוע למה?
    האם עליי לשנות מינון או להחליף סוג?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שילוב של ויאפקס עם ריטלין

    ד''ר עדי אדר
    28/05/2018

    שלום לך-
    המינון של 20 מ"ג LA הוא נמוך לבן אדם מבוגר ובהחלט מינון נמוך יכול לגרום לעייפות.
    מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





אולי יעניין אותך גם

היפנוזה רפואית: כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול
| 16/05/2018 |
צפיות: 469
היפנוזה רפואית היא לא עוד שיטת בידור אלא זו שיטה טיפולית אשר מסייעת לפתור בעיות שונות כמו חרדות, גמילה מעישון וכאבים כרוניים
קרא עוד
חרדה בהריון: גורמים ודרכי התמודדות
מאת מערכת BeOK
| 10/05/2018 |
צפיות: 319
הריון מביא עמו שינויים רבים, חלקם טובים אבל חלקם יכולים להעלות דאגות וחששות ואף לגרום לחרדה. חרדה בהריון היא תופעה נפוצה ויש דרכים רבות להתמודד איתה
קרא עוד
טיפול פסיכולוגי לילד – סיפור המעשה
| 07/05/2018 |
צפיות: 254
הורים רבים חוששים לקחת את הילד שלהם לטיפול פסיכולוגי ולעתים הילדים עצמם מביעים התנגדות ממניעים שונים. טובי פלד, פסיכולוג מומחה, מתאר מקרה של התהליך הטיפולי של ילד אחד ועל התוצאות שמדברות בעד עצמן
קרא עוד
נוירופידבק – רפואה מותאמת אישית לדיכאון ולחרדה
| 22/04/2018 |
צפיות: 773
נטילת תרופות אינה חייבת להיות הדרך היחידה לטיפול בדיכאון ובחרדה. נוירופידבק היא שיטת טיפול המבוססת על איתור תבניות המוח ושליטה בהן וכך אפשר להקל על תסמיני הבעיה ולשפר את מצבו הנפשי של המטופל
קרא עוד
כיצד לעזור לחבר שאיבד אדם קרוב?
מאת מערכת BeOK
| 18/04/2018 |
צפיות: 479
אנשים רבים לא יודעים כיצד לעזור לחבר שאיבד אדם קרוב. בעזרת שמירה על כמה כללים פשוטים אפשר לתת לחבר את מה שהוא צריך בזמנים קשים אלה
קרא עוד
נוירופידבק לטיפול בהפרעת קשב וריכוז
| 01/04/2018 |
צפיות: 403
נוירופידבק היא שיטה טיפולית לא תרופתית לבעיות קשב וריכוז. בשיטה זו מאמנים את האותות החשמליים במוח לפעול כשורה ולהפחית את המאפיינים של ההפרעה
קרא עוד
פסיכולוגיה חיובית: עקרונות לחיים מלאי משמעות ולשלמות עצמית
מאת מערכת BeOK
| 22/03/2018 |
צפיות: 404
ענף הפסיכולוגיה אינו מתמקד רק בהתמודדות עם הגורמים השליליים בחיים ופסיכולוגיה חיובית היא אסכולה אשר שמה דגש על חיובי שיש באדם כדי להגיע לאושר מרבי
קרא עוד
הפרעת קשב וריכוז: עד כמה חיוני להכיר את הפרופיל הרגשי של הילד?
| 19/03/2018 |
צפיות: 323
הפרעת קשב וריכוז היא אינה בעיה ביולוגית בלבד והטיפול בה כרוך גם בהבנה פסיכולוגית של צורכי הילד
קרא עוד
רווחה וחינוך – טובת הכלל או אינטרסים אישיים?
| 25/02/2018 |
צפיות: 181
טובי פלד, פסיכולוג קליני ופסיכולוג חינוכי, מתאר את ההליך שעוברות משפחות רבות תחת ידם של שירותי הרווחה ויוצא נגד התנהלות הממסד
קרא עוד
מחשבות אובדניות: גורמי סיכון ודרכי התמודדות
מאת מערכת BeOK
| 22/02/2018 |
צפיות: 415
מחשבות אובדניות וניסיונות התאבדות הם תופעה שכיחה אצל אנשים עם דיכאון ואצל אנשים החווים משבר נפשי קשה. במקרים אלה יש לפנות לעזה מקצועית ולהימנע מגורמי סיכון
קרא עוד