כעת נראה שמחקר גדול שבוצע לאחרונה, עונה על סוגייה זו. מחקר זה דווח בכתב העת, American Journal of Clinical Nutrition, ובוצע על ידי חוקרים מהמחלקות לבקרת סרטן וגנטיקה ב-National Cancer Institute (ידוע גם כ-NIH) בערים בת'סדה, ווושינגטון.
המחקר כלל 290 אלף גברים ו-195 אלף נשים בגילאי 50-70. במחקר נעשה שימוש בשאלונים לגבי הרגלי האכילה של המשתתפים, במטרה להעריך, מבין מרכיבי מזון שונים, את צריכת הסיבים הכוללת וכן רמת צריכת הסיבים מדגנים וצריכת דגנים מלאים.
עוד על מחלות הסרטן, בפורום אונקולוגיה
שאלות על סרטן השד? התייעצו עם ד"ר הרשקו בפורום סרטן השד
להתייעצות עם ד"ר חיימי, היכנסו לפורום רפואת ילדים
לאחר מעקב של חמש שנים אובחנו 2,974 מקרים של סרטן המעי הגס (קולורקטלי). התוצאות הצביעו על כך שלא נמצא קשר בין צריכת הסיבים הכוללת בדיאטה לבין סרטן המעי הגס.
ואולם, נמצא כי צריכת סיבים מדגנים היתה קשורה לירידה של 14% בשיעור היארעות הסרטן. כמו כן, צריכת דגנים מלאים היתה קשורה לירידה של 21% בסיכון לסרטן, כאשר היתה אסוציאציה חזקה יותר לסרטן רקטלי מאשר לסרטן המעי הגס.
תוצאות המחקר הנ"ל דומות לתוצאותיו של מחקר שבדי שבוצע לפני כשנתיים. המסקנה ממחקר זה היתה כי צריכת סיבים בדיאטה אינה קשורה לסיכון לסרטן קולו-רקטלי, ואילו צריכה של מזונות המכילים דגנים מלאים קשורה בהפחתה בינונית של הסיכון לסרטן זה.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר