אלצהיימר נחשבת למחלה ניוונית קשה שפוגעת בעיקר בקשישים ומחמירה ככל שעובר הזמן, גורמת להפרעה בתפקודי המוח ופוגמת בפעילויות שגרתית של האדם. היא מאופיינת בירידה הדרגתית בתפקוד בכל הרמות. בהתחלה נפגעות פעולות מורכבות כמו נהיגה, הזיכרון המיידי או הזיכרון של הטווח הקצר. בהמשך מופיעות ההפרעות ההתנהגותיות, כמו כעס המתחלף בבכי או זעם. השלב הבא נקרא שיטיון ובו נפגעת היכולת לאכול, לישון, לשוחח ולשלוט ביציאות.
למידע נוסף בנושא אלצהיימר ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום אלצהיימר, דמנציה
פורום הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות
פורום פרקינסון
פורום ביטוח בריאות, ביטוח סיעודי
פורום הומאופתיה
אין סיבה ברורה לדעת הרפואה למחלת אלצהיימר, אך יש גורמים המציבים אדם בקבוצת סיכון גבוהה למחלה. המשמעותי שביניהם הוא הגיל. בגיל 85 אחד משלושה לוקה בצורה כזו או אחרת של אלצהיימר, אם כי אחוז קטן מפתח את התסמינים כבר בשנות השישים לחיים.
אלצהיימר: גורמים למחלה
1.
אלכוהוליסטים יחלו במחלה.2.
טבעונים שלא ניזונים מתזונה רגילה וחסרים להם ויטמינים מקבוצת B.3.
אנשים עם גידול שפיר או ממאיר במוח.4.
תורשה.5.
נשים חולות במחלה יותר מגברים.6.
אנשים שלא עושים שימוש מספק ביכולות ביכולות הקוגניטיביות שלהם ואז תאי המוח מתנוונים בצורה מהירה יותר.7.
עודף רעלים בגוף שמשפיעים על תאי המוח ומערכת העצבי.ת ביניהם ניתן לראות את האלומיניום, כך למשל אנשים שלאורך החיים אכלו ובישלו בכלי אלומיניום יורעלו ויפתחו אלצהיימר ב- 99% מהמקרים. חייבים להימנע מבישול בכלי אלומיניום.אלצהיימר: טיפול ברפואה רגילה ומשלימה
ברפואה הרגילה קיימים מצבים בהם החולה יקבל תרופות פסיכיאטריות או יאושפז בבתי חולים פסיכיאטריים. התרופות הפסיכיאטריות חושפות את המטופל לקשת נוספת של תופעות לוואי וכן לחשיפה לאירועים מוחיים. הרופאים בדרך כלל ימליצו על בדיקות במסגרת קופת החולים על מנת לשלול סיבות אחרות שבגללן יכולות להופיע הפרעות התנהגות.
הבדיקות יכללו:
1.
בדיקת תפקודי בלוטת התריס.2.
תפקודי כבד.3.
תפקודי כליות.4.
מצב של חוסר ויטמינים בדם ו- MRI.5.
בדיקת CT כדי לשלול התפתחות של אירוע מוחי גידולים שלוחצים על אזורים במוח.סיבות להיווצרות אלצהיימר לפי רפואה משלימה
1.
תזונה שנדבקת ויוצרת רעילות
. פסטות, לחמים, בצקים, מוצרי חיטה, אורז רגיל עגול וקצר, מוצרים לא מלאים, מוצרי גבינה וחלב, חומוס ושוקולד, אוכל מטוגן, דבש מחומם, סוכר וכול המוצרים שמכילים סוכר, תירס, סויה ומוצריו. מוצרים אלה נדבקים לאורך המעי הגס ואינם יוצאים. הפסולת נשארת כגורם שיוצר הרעלה תמידית חזרה למחזור הדם ומגיע לכול האיברים בגוף כולל למוח.2. תולעים, קנדידה ומיני פרזיטים אחרים.
מזיקים אלו נמצאים ומתרבים במערכת העיכול עקב בישול לא מלא של בשר, עוף ודגים, הבישול שלא הושלם לא מספיק כדי להרוג ביצי תולעים חיידקים רימות ופרטיזים. התולעים ושאר מיני החיי מתרבים וגם מפרישים בתוך הגוף את צואתם, מה שיוצר מחזור רעילות נוסף ועומס נוסף על התאים והמערכות השונות שצריכים להתמודד עם ניקיון הגוף והתאים.3. עודף ברעלים, עודף בחלבונים
. עודף שנגרם מחוסר מודעות לאכילה נכונה ולהיכרות עם צרכי הגוף, הלעטת הגוף בחומרים שאין הוא מעכל ומפריש ואכילת מוצרים יוצרי ליחה. מזונות יוצרי ליחה: אלכוהול, מוצרי חלב, מזון שומני, מזון מטובל מדי, מזונות מחיטה, מזונות המכילים סוכר לבן. עודף במלח לבן ומלח בכלל לא מומלץ גם כן.4. עודף מתח ולחצים, תקיעות וחוסר תנועה.
גורמים לרעלים לחומרים ולליחה לשקוע בגוף, לסתום תאים ולהרוג אותם. עישון גם הוא תורם לעודף ליחה והצטברותו בתאים.5. מתכות רעילות כמו אלומיניום.
כלי בישול מתפרקים לתוך המזון המבושל ויוצרים הרעלה ישירה במערכת ובמוח ובתאים שגורמת לכל התופעות הקיימות במחלת אלצהיימר. הרעלות אחרות יכולות להיגרם ממתכת העופרת או מיוד במקרה של אנשים רגישים ואלרגיים. הרעלת גופרית גם היא גורמת לתופעות של אלצהיימר ואיבוד זיכרון.כיצד יש לפעול לאחר גילוי אלצהיימר?
1.
לפנות להומאופתיה בשלב ראשון של התחלת התפתחות אלצהיימר.2.
להוציא מהמזון ומהכלים כל חומר הגורם להרעלה ולעבור לתזונה נקייה מרעלים.למאמרים נוספים בנושא אלצהיימר:
גרייה מגנטית מיטיבה עם חולי אלצהיימר
אלצהיימר: תפקידו של החלבון בטא-עמילואיד
אלצהיימר, תזונה, כולסטרול ומה שביניהם
גיל הזהב: הטיפול במחלת אלצהיימר יעיל
מחקר חדש מנסה לעצור התפשטות אלצהיימר
3.
לצרוך תוספי מזון אנטי אוקסידנטים : ויטמין E, ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית וקו-אנזים Q10.4.
לנקות רעלים מהגוף באמצעות תזונה נכונה, צמחי מרפא, ניקוי מעיים וחוקנים.5.
לשלב פעילות פיזית כמו הליכה, שחיה, טאי צי, צי קונג, יוגה, פלדנקרייס, אלכסנדר ומדיטציה.6.
להימנע ככל הניתן מסביבה ביקורתית, שיפוטית, לא מפרגנת, חתרנית, לא אוהבת, לא מקבלת, לא משתפת פעולה או אנטגוניסטית בבית, בעבודה או בחברה.דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
עזר מאד |
עזר |
טוב |
עזר קצת |
לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר