מתכון לסופגניות: לחג חנוכה מתוק בביתכם

חנוכה בפתח, מתכון לסופגניות נהדרות כבר מצאתם? לפניכם שלושה מתכונים פרווה נהדרים לסופגניות קלאסיות, מרוקאיות ומקסיקניות. מומלץ מאוד לנסות בבית. חג אורים שמח ומתוק לכם!
מאת מירי ליבוביץ'-שרוסטר
| 25/11/2009 |
צפיות: 14,775
האם יש משהו נהדר יותר מלאכול סופגניות חמות וטריות בחג החנוכה? להלן מספר מתכוני סופגניות כדי שהחג הזה יהיה מתוק וחם.

מתכון לסופגניות ספינג' מרוקאיות (כמות ל-35 סופגניות ספינג')



רכיבים:
1 ק''ג קמח
50 גרם שמרים (שקית שמרית)
4 כוסות מים פושרים
1 כפית שטוחה של מלח
שמן קנולה לטיגון עמוק
להגשה: קערית סוכר.

למידע נוסף בנושא מתכונים לסופגניות, מתכונים לקינוחים, תזונה ועוד, היכנסו לפורומים:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
פורום תזונה בהריון
פורום תזונה טבעית, תזונה נכונה
פורום ויטמינים תוספי מזון

אופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח והשמרים עם 2 כוסות מים פושרים. בהדרגה מוסיפים עוד 2 כוסות מים. מוסיפים את המלח ומערבלים את הכל כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את קערת הערבול בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעתיים. מערבלים שוב ומתפיחים שעה נוספת.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. מרטיבים את הידיים במים, לוקחים גוש בצק רך ומגלגלים אותו. עושים בו חור במרכז כמו בייגלה ומכניסים לשמן החם. מטגנים את הסופגניה משני הצדדים עד להזהבה. שמים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג במסננת.

מגישים חם, טובלים בקערית הסוכר ונהנים מכל ביס. לצד כוס תה עם נענע, כמובן.

מתכון לסופגניות קלאסיות (כמות ל-30 סופגניות)


סופגניה קלאסית הינה גבוהה ואוורירית, מושחמת וזהובה עם פס לבן באמצע ובמלית המסורתית הכי מוצלחת - ריבה אדומה חמצמצה ומשובחת, מפודרת אבקת סוכר וממש מעוררת התפעלות.

רכיבים:
1. לבצק:

1 ק"ג קמח
½ כוס סוכר
50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה שלמה
4 חלמונים
3 כפות שמן קנולה
½ 1 כוסות מים פושרים
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל אמיתי
גרדת דקה מלימון 1
שמן קנולה לטיגון עמוק

2. למילוי:
ריבת תות/ פטל/ פירות יער איכותית.

3. לקישוט:
אבקת סוכר

אופן הכנה:
מחברים למיקסר את וו הלישה ומערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים, המלח, הביצה, החלמונים, המים, השמן, תמצית הוניל, הברנדי ואת גרדת הלימון במהירות נמוכה במשך שלוש דקות. מגבירים את המהירות ומערבלים שבע דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל - 30 חתיכות אחידות ומגלגלים בידיים כל חתיכה לעיגול בקוטר 5 ס"מ. מניחים את כדורי הבצק בתבנית על נייר אפייה משומן היטב במרווחים שווים ביניהם. מכסים את תבנית האפייה בעדינות בניילון נצמד, אבל לא צמוד מדי כדי שהבצק יוכל לתפוח. מניחים לשלוש שעות במקום חמים עד להכפלת הנפח.

בסיר רחב ושטוח, מחממים שמן בגובה 5 ס"מ. בודקים אם השמן חם על ידי הכנסת שיפוד עץ לתוכו. כאשר נוצרות סביב השיפוד בועות זה סימן לכך שהשמן מוכן לטיגון. מרימים כדור בצק תפוח בעזרת המרית ומכניסים בזהירות לסיר. מטגנים ארבע סופגניות כל פעם כשתי דקות והופכים אותן לצדן השני לטיגון של 2 דקות נוספות עד להזהבה או השחמה קלה עם פס לבן באמצע. מוציאים את הסופגניות המוכנות ומניחים על נייר סופג להצטנן כמה דקות.
ממלאים שק זילוף עם פייה דקה בריבה אדומה, דוקרים במרכז הסופגניה וממלאים.זורים מעל אבקת סוכר דרך מסננת דקה ומגישים חם.


מתכון לסופגניות צ'ורוס מקסיקניות (כמות ל-30 סופגניות צ'ורוס)


טעמתי סופגניות צ'ורוס לראשונה בסאן דייגו. איש עם שפם וסומבררו הכין אותן מול עיני העוברים והשבים בדוכן צבעוני ומקושט על גלגלים. סופגניות ארוכות ודקות מצופות סוכר, חמות ישר מהטיגון, קריספיות ונימוחות בפה עם טעם של עוד. עכשיו גם אצלנו בבית.

למאמרים נוספים בנושא מתכון לסופגניות, מתכונים לקינוחים, תזונה ועוד:
מיוחד: מתכון עוגיות ביסקוטי
מתכון חגיגת עוף וירקות אסיאתי
מתכון סתיו: מדליוני חזה עוף עם בצל ירוק
וידאו: חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול
מתכון חצילים: הכירו את חלת החצילים

רכיבים:
100 גר' מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס מים
½ כפית מלח
¼ 1 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס סוכר
שמן קנולה לטיגון.

אופן הכנה:
בסיר נירוסטה מביאים לרתיחה את המים, המלח והמרגרינה עד להמסה ומוסיפים את הקמח. מנמיכים את האש ומערבבים היטב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבלים היטב במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה משוננת בקוטר ½1 ס"מ. בזהירות מזליפים לשמן החם רצועות באורך של 15 ס"מ (חותכים את הרצועה במספריים כשהיא מגיעה לאורך הרצוי). מטגנים כמה רצועות יחד עד להזהבה מכל הצדדים. את הסופגניות המוכנות מניחים על נייר סופג. זורים את הסוכר על שקית ניילון לכל אורכה, מגלגלים את הצ'ורוס בסוכר ומגישים מיד.

חג שמח!

דרג עד כמה מאמר זה עזר לך

עזר מאד

עזר

טוב

עזר קצת

לא עזר


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר