הווירוסים השכיחים והמדבקים ביותר הם מקבוצת ה"אדנו" וירוס המופיעים בדרך כלל בהתפרצויות אפידמיות. במקרה של דלקת מאדנו וירוס רואים כי דלקת העיניים היא רק סימן המחלה ובמקביל מופיעים סימנים כמו נזלת ושיעול.
בדלקת ויראלית ההפרשה היא בדרך כלל צלולה ומימית ולעיתים קרובות יש נפיחות לפני אפרכסת האוזן באותו צד של העין המודלקת. זוהי נפיחות של בלוטת הלימפה, המחלה תוקפת כמעט תמיד את שתי העיניים, לרוב בהפרש של יומיים-שלושה.
דלקת עיניים ויראלית מטופלת על ידי טיפות אנטיביוטיות למניעת זיהום משני של החיידקים. יש לשמור על היגיינת העיניים והעפעפיים ולהתמיד בניקוי העיניים במשך מספר ימים. רצוי לבודד את הילד כמה שיותר, על מנת למנוע הידבקות של אחרים.
דלקת ויראלית חולפת לאחר שבעה עד עשרה ימים עם או ללא טיפול. דלקת זו יכולה להיגרם גם בזמן הלידה מוירוס "הרפס סימפלקס" העלול להיות מועבר אל התינוק בתעלת הלידה. מלבד הופעת דלקת בעין יכול וירוס זה לגרום לסיבוכים קשים כולל אנצפליטיס (דלקת ויראלית של המוח).
דלקת אלרגית, המכונה לעתים דלקת אביבית, נגרמת מגורם אלרגני חיצוני, לעתים עונתי, המגרה את הלחמית. סימני הדלקת: לחמית נפוחה ואדומה בדרך כלל. עיניים דומעות, גירוי חמור מאוד הגורם לצריבה ולכאב בעין, גירוד משמעותי ועיניים דבוקות, בעיקר לאחר השינה.
דלקת אלרגית עונתית מופיעה מגיל שנה וחצי ומעלה. סוגים שונים שלחומרים כימיים יכולים לגרום לגירויי הלחמית ולהופעה של דלקת זו: בשמים ודיאודורנטים בצורת ספריי, חומרי ניקוי ביתיים (אקונומיקה לדוגמא), תכשירים המשמשים נגד כינים, חומרים הנמצאים באוויר כמו אבק או אבק פרחים (פולן), תרופות, חומרי ניקוי לעדשות מגע או חומר שהילד נגע בו והכניס לעינו, כגון נוזל היוצא מצמחים מסוימים. הדלקת האלרגית יכולה להיות עונתית ולהופיע בעיקר באביב ובסתיו ומשכה תלוי במידת החשיפה לגורם האלרגיה.
מניעת הדלקת ההאלרגנית והטיפול בה יעשו על ידי הימנעות ממגע עם הגורם האלרגני ובכל מקרה יש למנוע מילדים מלבוא במגע עם חומרים כימיים בתרסיס כמו דיאודורנטים או בשמים. הטיפול בסימפטומים של הדלקת נעשה על ידי שימוש בתכשירים מורידי בצקת או תכשירים המכילים אנטי-היסמינים שחלקם מכילים סטרואידים מסוג קורטיזון הניתנים באישור רופא בלבד. דלקת לחמית על רקע חומרים כימיים יכולה להיות מצב חירום המצריך טיפול מיידי למניעת נזק בלתי הפיך לעין. יש לשטוף היטב את העין עם מים רגילים לפחות למשך 15 דקות.
דלקת הקרנית (Keraitis)
דלקת זו נפוצה פחות מדלקות עיניים אחרות, אך היא חמורה מאוד ויכולה להביא לנזק משמעותי לקרנית. הקרנית (Cornea) היא הרקמה השקופה הבולטת ביותר בעין, היא קמורה ומכסה שטח קטן מעל האישון והקשתית (החלק הירוק, כחול או חום בעין).
דלקת הקרנית יכולה להיות ויראלית או חיידקית והיא מסכנת את שלמות הקרנית ואת הראייה עצמה. דלקת מסוג זה דורשת התערבות רפואית לטיפול אנטיביוטי הניתן מדי שעה למשך כמה ימים.
לחלקו הראשון של המאמר לחצו כאן
לאתר המרכז הרפואי תל אביב לחצו כאן
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר